Prisrekord på strøm mandag – tirsdag blir det enda dyrere

Mandag morgen ble det satt prisrekord på strøm. Tirsdag vil prisen stige ytterligere.

DYRT: Mandag var det svært dyrt for strømmen. Tirsdag blir det enda dyrere. Foto: Terje Pedersen / NTB
DYRT: Mandag var det svært dyrt for strømmen. Tirsdag blir det enda dyrere. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag var strømprisen dyrest mellom klokken 8 og 9. Da var kraftprisen 2,53 kroner per kilowattime (kWh) i Oslo og Kristiansand. Plusser du på avgifter og nettleie, lå prisen på 3,75 kroner per kWh, skriver NRK.

Snittprisen på strøm gjennom mandagen vil ligge på rundt 1,31 kroner per kilowattime i Oslo og 1,32 kroner i Kristiansand, viser tall fra kraftbørsen NordPool.

Men tirsdag vil strømprisene bli enda høyere, skriver NRK.

Da vil snittprisen gjennom døgnet ligge på 1,43 kroner per kilowattime. Det er rundt 12 øre høyere enn snittprisen i Oslo og Kristiansand mandag. Strømkunder i Midt-Norge og Nord-Norge slipper derimot langt billigere unna.

Før rekorden ble satt mandag, sa analytiker Marius Holm Rennesund i Thema at det er opp mot 4 grader under normal temperatur i Sør-Norge, noe som gir ekstra forbruk.

– Samtidig er det lite vind i Norge og resten av Europa. Dermed presses norske priser opp mot europeiske, sier Rennesund.

Annonse: Finn billigste strømavtale der du bor

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer