Strømpriser desember

Prisrekord

Nå ligger det an til strømstøtte også i Nord-Norge.

DÅRLIG KOMBINASJON: Høye strømpriser og kuldegrader er en dårlig kombinasjon for lommeboka til nordmenn. Foto: Shutterstock/NTB
DÅRLIG KOMBINASJON: Høye strømpriser og kuldegrader er en dårlig kombinasjon for lommeboka til nordmenn. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desemberkulda har tatt grep om store deler av landet og strømprisene har regelrett skutt i været etter en forholdsvis positiv novembermåned, desember er per nå blant de tre dyreste månedene i år sammen med august og september.

Og det vil neppe snu med det første.

Påvirkes av Sverige

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) uttalte i en pressemelding i dag om at magasinfyllinga i Norge er god før vinteren, men at de samtidig regner fortsatt med høye prisen i tida framover.

- Så lenge gassprisene er høye, forventer vi at strømprisen også vil ligge på et høyt nivå, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

For strømprisene i Norge påvirkes av landene rundt oss. Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight varslet forrige uke et prishopp på strøm i Norge fra i dag etter at Sverige i helga måtte redusere driften på to reaktorer ved et kjernekraftverket.

- Det er meldt kaldt vær. Kombinasjonen av kulde og lite kjernekraft er ikke den beste kombinasjonen, uttalte han til E24.

Lilleholt sier samtidig at utsiktene kan bli bedre dersom det blir mer vindproduksjon i Europa denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer