Prissjekk av nøkkelhullvarer

Priskrigen er i gang, men hvem er billigst? Vi har sjekket priser på 18 sunne matvarer.

Priskrigen er i gang mellom KIWI og REMA 1000. Nå vil begge være billigst på nøkkelhullsmerkede varer. Foto: BERIT B. NJARGA
Priskrigen er i gang mellom KIWI og REMA 1000. Nå vil begge være billigst på nøkkelhullsmerkede varer. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagligvarekjeden KIWI lanserte nylig et eget prisløfte hvor de lover å sloss for å tilby de laveste prisene på nøkkelhullsvarer.

For å finne ut om KIWI holder det de lover, har vi derfor siekket priser på et utvalg nøkkelhullsprodukter.

>> Sjekk alle de nye dagligvarene som nå er på plass i butikkhyllene!

REMA 1000 billigst. Såvidt

Vi har innhentet priser på 18 nøkkelhullsvarer fra kjedene REMA 1000, KIWI og Coop Prix, som alle regnes som lavpriskjeder.

Vår prissjekk viser at REMA 1000 er litt billigere enn KIWI, de har lavest pris på i alt 14 av 18 varer.

Samtidig er det verdt å merke seg at det er snakk om små forskjeller på hver av varene, i noen tilfeller bare 10 øre. Totalt koster varene 6 kroner mindre hos dem enn hos konkurrenten KIWI.

Prix ligger hakket over de to rivalene i pris, og de 18 varene koster totalt 23,86 kroner mer her enn hos REMA 1000.

I tabellen under kan du se pris på hver enkelt vare hos de tre kjedene.

Prissjekk av nøkkelhullvarerPriser er innhentet onsdag 30. januar på følgende butikker: REMA 1000 Pilestredet Park, Coop Prix Pilestredet Park og KIWI Parkveien. RIMI er ikke tatt med i denne prissjekken, fordi de ikke har kommet billigst ut i noen av våre tidligere prissjekker.

Les også: Her lar de deg slå inn varene helt selv

Priskrig

Det er uten tvil REMA 1000 og KIWI som er de argeste konkurrentene blant de norske dagligvarekjedene. Og begge kjedene påpeker overfor DinSide at de endrer prisene på de nøkkelhullsmerkede varene daglig - og at dette ble gjort allerede dagen etter at DinSide innhentet priser.

Den pågående priskrigen gjør det uten tvil billig å handle nøkkelhullsvarer hos begge de konkurrerende kjedene, siden de kontinuerlig kjemper om å ha lavest priser på de sunne matvarene. Samtidig som det er snakk om små prisforskjeller.

Dermed er det antakelig vilkårlig hvilken av de to kjedene man velger når man skal handle sunt - det vil være billig uansett.

Men hvor langt kan konkurrentene gå i denne priskrigen?

Dere endrer prisene hver dag, men det må vel gå en grense et sted for hvor billig det kan bli?

– Det er konkurransesituasjonen som avgjør hvor langt ned prisene vil gå, KIWI vil alltid sloss for de laveste prisene, sier Harald Bregner i KIWI Norge til DinSide.

Han påpeker at de har gitt et prisløfte hvor de lover å sloss for de laveste prisene på nøkkelhullsmerkede varer, og at øyeblikksbildet vil endres hele tiden.

Beskjeden fra REMA 1000 er tilsvarende.

– REMA 1000 skal ha de laveste prisene, og vi endrer prisene så ofte som nødvendig for at vi skal holde det vi lover - uansett hvor ofte det vil tilsi, sier Lars Kristian Lindberg, Kategori- og innkjøpsdirektør i REMA 1000 til DinSide.

– Konkurransen er tøff, men i REMA 1000 gjør vi det som må til for å ha de laveste prisene, det er vår første og viktigste prioritet, understreker han.

Les også: Coop OBS billigst - hvis du er medlem

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer