PRISSJEKK: Billigst og raskest transportmiddel til Gardermoen

Toget er raskest til Gardermoen fra Oslo sentrum, men bilen er billigst for en familie på fire!

BILLIGST OG RASKEST TIL GARDERMOEN: Hvordan kommer du deg billigst og raskest til Gardermoen? Egen bil eller NSB er billigst for familien på fire, mens NSB er billigst og raskest for én voksen som reiser alene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BILLIGST OG RASKEST TIL GARDERMOEN: Hvordan kommer du deg billigst og raskest til Gardermoen? Egen bil eller NSB er billigst for familien på fire, mens NSB er billigst og raskest for én voksen som reiser alene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan kommer du deg billigst og raskest fra Oslo sentrum til Oslo Lufthavn på Gardermoen? Vi har sjekket prisene på buss, tog, taxi og med egen bil.

Tidsmessig er det desidert raskest å reise med tog, dersom vi tar utgangspunkt i Oslo sentrum. Toget tar cirka 20 minutter.

Med buss eller bil tar det cirka 40-45 minutter, forutsatt at det ikke er kø.

Toget er også blant de billigste alternativene, men aller billigst for familien på fire er det å ta egen bil - i alle fall dersom du velger billigste parkering og ser bort fra de vanlige driftsutgiftene.

Men er du kun én voksen, er det toget som er billigst - og da NSB; ikke Flytoget.

LES OGSÅ: Dette bør du vite: Slik blir den nye sikkerhetskontrollen på Gardermoen

Hva er «barn»?

Du kan se mer detaljer om priser og vilkår for de ulike tjenestene nedenfor. Merk deg at det er ulike grenser for barnebilletter hos de forskjellige transportørene.

Mens du hos Flybussekspressen kan ta med barn opptil 21 år gratis, i følge med en fullt betalende voksen, må du betale halv pris av voksenpris for alle barn over 4 år hos NSB.

Flybussen.no (SAS Flybussen) - som også er samarbeidspartneren til Ruter på busstransport til Oslo Lufthavn - har 16 år som aldersgrense for barn, som er det samme som med NSB. Hos Flytoget er man barn opp til 18 år ...

Her er prisene:

ReisemåteVoksen én veiFamilie på 4 t/r Tidsbruk (min.)
Nor-Way bussekspress15060045
Flybussen.no15060046
NSB tog9255223
Flytoget18072019
Taxi598119640
Egen bil1)50450455
Uber2)650130040
1) Forutsatt regnestykke som vist i teksten nedenfor. Inkludert bensin, bompenger og 1 ukes parkering.
2) Uber: Prisen vil variere med tilbud og etterspørsel. Dette er priseksempel fra fredag kl 13.30


Kan du reise «gratis»?

Har du et periodekort med Ruter, kan du reise gratis til Gardermoen med både buss og tog - forutsatt at du har kort som gjelder for disse sonene. Pass bare på at du reiser med et selskap som har samarbeidsavtale med Ruter, som SAS Flybussen (Flybussen.no) og NSBs regulære tog.

LES OGSÅ: Alt om taxfreekvotene

Nor-Way bussekspress

Flybussekspressen, fra Oslo Bussterminal til Oslo Lufthavn. Februarkampanje med Flybussekspressen gir 50 prosent på tur/returbillett til Oslo Lufthavn med visse linjer (ikke fra Oslo sentrum).

Pris voksen én vei: 150 kroner ved kjøp på nett (kjøp på buss: 180 kroner)
Barn: Barn under 4 år reiser gratis. Inntil fire barn opptil 21 år kan reise gratis sammen med en som betaler ordinær voksenbillett.
Pris familie på fire, tur/retur: 600 kroner (kjøp ombord: 720 kroner)
Tidsbruk: 45 minutter

LES OGSÅ: Godteriet som er dyrere på taxfree enn i butikken hjemme

SAS Flybussen/Flybussen.no

Ruters samarbeidspartner på busstransport til Oslo Lufthavn. Har du nok soner i periodebilletten din, kan du reise gratis til Oslo Lufthavn. Ellers beregnes tilleggsbillett ut i fra hvor mange soner du har.

Pris voksen én vei: 150 kroner ved kjøp på nett/app (180 kroner ombord)
Pris tur/retur: 275 kroner
Barn: Inntil fire barn under 16 år reiser gratis i følge med fullt betalende voksen.
Pris familie på fire, tur/retur: 600 kroner (kjøp ombord: 720 kroner)
Tidsbruk: 46 minutter

NSB tog

BILLIG: NSB er billigst til Oslo Lufthavn, og er nesten like raskt som Flytoget - og altså til nesten halve prisen for én voksen. Foto: BRYNJULF BLIX
BILLIG: NSB er billigst til Oslo Lufthavn, og er nesten like raskt som Flytoget - og altså til nesten halve prisen for én voksen. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Du kan ta alle linjer som stopper på Gardermoen, dette er tog til Eidsvoll og Lillehammer.

Pris voksen en vei: 92 kroner (ombordkjøp: 132 kroner)
Barn: Barn under 4 år reiser gratis. Halv pris av voksenpris for barn 4-16 år. I Oslo og Akershus («Ruter-sonen») kan alle som reiser med voksenbillett ha med seg inntil 4 barn tom. 15 år gratis lørdager, søndager og offentlige fridager.
Pris familie på fire, tur/retur: 552 kroner (kjøp ombord: 872 kroner)
Tidsbruk: 23 minutter

Flytoget

RASKEST: Flytoget er raskest til Oslo Lufthavn, men det er kun få minutter som skiller det fra NSBs ordinære tog - og det er mye billigere! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RASKEST: Flytoget er raskest til Oslo Lufthavn, men det er kun få minutter som skiller det fra NSBs ordinære tog - og det er mye billigere! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Har flere mulige stoppesteder, i Oslo sentrum kan du bruke både Nationalteateret og Oslo S, til samme pris.

Pris voksen en vei: 180 kroner
Barn: Alle barn under 16 år reiser gratis med Flytoget, så fremt de reiser sammen med en voksen over 18 år, og ungdom til og med 20 år reiser til halv pris mot fremvisning av gyldig legitimasjon.
Pris familie på fire, tur/retur: 720 kroner
Tidsbruk: 19-22 minutter

Taxi

TAXIPRISER: På egne skjermer kan du plotte inn reisemål og få opp taxipriser fra de forskjellige selskapene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TAXIPRISER: På egne skjermer kan du plotte inn reisemål og få opp taxipriser fra de forskjellige selskapene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


De fleste drosjeselskapene har fastpris på flyplasstaxi. Sjekk med drosjeselskapet for det aktuelle tidspunktet du skal reise. Prisene vil variere med hvor du skal reise fra, samt når på døgnet du reiser. Det avhenger også av antall personer.

Du kan få hjelp til å finne billigste flyplasstaxi fra og til din adresse, ved å kontakte taxiskranken på Oslo Lufthavn.

Dette er de laveste fastprisene vi får oppgitt, på strekningen Oslo Lufthavn og Oslo sentrum (grunnpris hverdager 06-17, 1-4 passasjerer. Regn med et tillegg på cirka 200 kroner for reiser utenom disse tidene):

 • 0-Taxi («null»-taxi): 598 kroner
 • Christiania Taxi: 699 kroner
 • Norges Taxi: 749 kroner
 • Asker og Bærum Taxi: 750 kroner
 • Oslo Taxi: 759 kroner
 • Pris familie på fire, tur-retur: 1.196 kroner
  Tidsbruk: 40 minutter

  LES OGSÅ: Slik slipper du unna flyplasstillegget på drosjeturen

  Uber

  Et alternativ til vanlige drosjebiler, er tjenesten Uber. Enn så lenge er det slik at det er lov å bruke Uber som kunde, selv om Uber-sjåførene risikerer bøteleggelse for ulovlig virksomhet.

  Uber-prisene er dynamiske og varieres med tilbud og etterspørsel. Vi har sjekket prisen for reise Oslo-Gardermoen fredag ettermiddag klokka 13.30, og benytter denne prisen som priseksempel.

  Det er ikke mulig å forhåndsbestille Uber-drosje.

  Pris én vei: 650 kroner

  Kjøre med egen bil

  Her har du, i likhet med drosje, full fleksibilitet i forhold til avgang og ankomst. Kostnaden vil variere ut fra bil/drivstoff og parkering. I regneeksempelet har vi tatt utgangspunkt i en standard bensinbil med et forbruk på 0,7 liter per mil. Det finnes flere parkeringsalternativer på flyplassen, i tillegg til den offisielle EuroPark-parkeringen. Du kan se et par priseksempler nedenfor, som er billigste EuroPark-mulighet, samt en alternativ parkerings-tilbyder.


  Pris familie på fire, tur-retur, inkl. 1 ukes parkering: 654 kroner (504 kroner med parkering hos Dalen)
  Tidsbruk: 40 minutter pluss tid til shuttleservice (cirka 15 minutter) - totalt cirka 55 minutter

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer