Coronaviruset

Prissjekk på matkasser

Abonnement på matkasser kan spare en travel husholdning for mye tid. Løsningen er praktisk, men hva koster egentlig den praktiske luksusen?

STØRST: Adams Matkasse har levert matkasser siden 2013, og har sammen med Godt Levert, det største utvalget av kasser. Foto: NTB scanpix/Gorm Kallestad
STØRST: Adams Matkasse har levert matkasser siden 2013, og har sammen med Godt Levert, det største utvalget av kasser. Foto: NTB scanpix/Gorm Kallestad Vis mer
Publisert

SIST OPPDATERT 15. MARS: Coronaviruset har ført til økt interesse for å få levert matkasser på døra. Derfor har vi løftet vår prissjekk fra februar, til glede for nye lesere.

Etter at Middagsfrid introduserte svenske hjem for matkasseordningen i 2007, har det norske markedet sett flere aktører gå inn og ut av markedet. «Den grønne kassa», «marked.no» og «MatKomfort» har alle enten blitt kjøpt opp, eller kastet inn håndkledet.

Flere av leverandørene har forskjellige «temakasser», dette er hverdagskassen til Godtlevert. Foto: Godtlevert
Flere av leverandørene har forskjellige «temakasser», dette er hverdagskassen til Godtlevert. Foto: Godtlevert Vis mer

Igjen står aktører som Adams Matkasse, Godtlevert.no, Kokkeløren og Nettmat, som alle tilbyr abonnementer på matkasser. Det betyr at du mottar en matkasse én gang i uka med mat for et bestemt antall dager, helt til du sier opp abonnementet.

Vi har kikket nærmere på hva det koster å være matkasseabonnent hos disse leverandørene. Vi har avgrenset prissjekken til matkasser til en husholdning bestående av to eller fire personer, og matkasser som inneholde ingredienser til tre middager.

Vi gjør samtidig oppmerksom på at vi ikke har vurdert mengden mat eller kvalitet på råvarene som kommer i hver kasse, men tatt utgangspunkt i at det skal være nok mat for to eller fire voksne personer.

Slik fungerer det - og hit leveres kassene

Du kan velge matkassealternativer og abonnement via leverandørens nettsider. Dette gjør du enkelt via PC, nettbrett eller mobil.

Merk imidlertid at ikke alle leverer til hele landet. Adams Matkasse og Godtlevert.no er de to aktørene som leverer til flest steder. På nettsidene deres kan du sjekke om de leverer til ditt postnummer.

Kokkeløren leverer til hjem i Oslo og tidligere Akershus, Drammen og Lier, Bergen og omegn, og i tidligere Østfold.

Nettmat leverer til hjem i Oslo, Bergen og Rogaland.

Dette koster det for to personer

I tabellen under kan du se hva du må betale for billigste og dyreste kasse fra hver leverandør, dersom du ønsker tre middager for to personer, samt hva som er snittprisen. Prisene er hentet inn i første halvdel av februar. Merk at prisene kan endre seg raskt.

Gj.snittpris Billigste kasse Dyreste kasse
Adams Matkasse774 kr699 kr799 kr
Godtlevert.no739 kr699 kr799 kr
Kokkeløren795 kr795 kr795 kr
Nettmat.no686 kr599 kr749 kr

Billigst: «BilligMix» fra Nettmat

Merk at Kokkeløren kun har én kasse med tre middager for to personer, og prisen er derfor den samme for billigste og dyreste kasse.

En av matkassene Adams Matkasse tilbyr. Foto: NTB scanpix/Gorm Kallestad
En av matkassene Adams Matkasse tilbyr.
Foto: NTB scanpix/Gorm Kallestad Vis mer

Hos de andre velge mellom forskjellige «temakasser». Eksempler på dette er vegetarkasser og ekspresskasser. Sistnevnte skal være for deg som har spesielt lite tid til overs for å tilberede måltidene.

Skal du velge mellom ulike temakasser må du altså benytte deg av andre aktører enn Kokkeløren, som stakk av med prisen for beste matkasse i Dagbladets test fra 2018.

Dette koster det for fire personer

Om matkassene er tiltenkt en husholdning på fire personer og middag for tre dager, ser prisene slik ut:

Gj.snittpris Billigste kasse Dyreste kasse
Adams Matkasse929 kr849 kr949 kr
Godtlevert.no856 kr749 kr949 kr
Kokkeløren945 kr945 kr945 kr
Nettmat811,5 kr749 kr899 krBilligst: Nettmats «Billigmix» og Godtlevert sin «hverdagskasse»

PS: Adams Matkasse og Kokkelørens definerer porsjoneringen i disse kassene som mat til to barn og to voksne, ikke fire personer - som Nettmat og Godtlevert.

Nettmat er altså billigst i begge husholdninger, men deler i en husholdning på fire førsteplassen med Godtlevert.

Nettmat sin billigkasse er det billigste alternativet både for en husholdning på to og fire.
 Foto: Nettmat.no
Nettmat sin billigkasse er det billigste alternativet både for en husholdning på to og fire.
Foto: Nettmat.no Vis mer

Merk at du må betale et ekstra gebyr på 50 eller 75 kroner for å få Kokkelørens matkasser hjem på dørmatta, avhengig av hvor du bor.

Legger du dette til i den totale prisen er Kokkeløren dyrest på alle verdiene vi har brukt som vurderingsgrunnlag.

Dette sier leverandørene

- I forhold til våre konkurrenter bruker vi lite penger på markedsføring, forteller Tobias Bergo fra Nettmat til Dinside, som forklaring på at de kan ha lavere priser enn konkurrentene, og legger til at de opplever at fornøyde kunder er flinke til å spre budskapet videre.

Nettmats tilbud er imidlertid kun forbeholdt Oslo, Bergen og Rogaland. Til Dinside forteller de imidlertid at de håper å utvide tilbudet i fremtiden.

Kokkelørens matkasse.
  Foto: Kokkeløren
Kokkelørens matkasse.
Foto: Kokkeløren Vis mer

I motsatt ende av prisskalaen finner du altså Kokkeløren. Til Dinside forklarer Rikke Mørck Os, som er daglig leder i Kokkeløren, at det er bruken av lokale, norske råvarer som er hovedårsaken til at prisene er noe høyere hos dem.

Adams Matkasse og Godtlevert er verken dyrest eller billigst, men er aktørene som har det største utvalget av forskjellige matkasser, til forskjellige behov.

- Som landets klart største leverandør av matkasser, er vår erfaring at kundene opplever oss som svært konkurransedyktige både på pris og kvalitet. Disse to faktorene henger veldig tett sammen. Vi har et svært variert tilbud, både til de mer avanserte som ønsker å lage mye fra bunnen av, og de som ønsker å spare tid på handling og matlaging, forklarer Tor Henrik Stenhagen, markedsdirektør i Godtlevert-gruppen til Dinside.

Tre av fire har introduksjonstilbud

Alle matkassealternativene vi har sett på, utenom Kokkeløren, har for øyeblikket en unik variant av «velkommen i klubben»-tilbud.

Adams Matkasse: 50 prosent avslag på første matkasse
Godtlevert.no: 30 prosent avslag på to matkasser
Kokkeløren: ingenting
Nettmat: 300 kroner i rabatt på første bestilling

Husk oppsigelsestiden

På grunn av at tilbudet skal være så praktisk som mulig, jobber alle aktørene ut fra en abonnementsordning. Du slipper å legge inn nye bestillinger hver uke, og kan på denne måten forvente matvarer på dørmatta hver uke - til du sier opp abonnementet.

Ordningene for avbestilling eller endring av matkassevariant, er noe ulikt fra leverandør til leverandør. Her er tidsfristene du må passe på, avhengig av hvilken leverandør du velger.

Adams Matkasse: Tirsdag 23:59 (5 dager i forveien)
Godtlevert.no: Tirsdag 23:59 (5 dager i forveien)
Kokkeløren: Søndag 23:59 (7 dager i forveien)
Nettmat.no: Søndag 23:59 (7 dager i forveien)

Merk: Grethe Roede, som Godtlevert samarbeider med, har samme eier som Dinside/Dagbladet, Aller Media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer