Kioskpriser:

Prissjokk: - En glipp

Her er den enda dyrere.

NOEN DYRERE? På Esso/Deli de Luca kostet Freia Melkesjokolade enda mer enn på flyplassene. Foto: Elisabeth Dalseg
NOEN DYRERE? På Esso/Deli de Luca kostet Freia Melkesjokolade enda mer enn på flyplassene. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev vi om prisen på store sjokoladeplater på kiosken på Flesland Flyplass i Bergen: 75 kroner per plate er nesten dobbel pris av vanlig butikkpris, og 13 prosent dyrere enn i kioskene i sentrum.

Synes du det er drøyt? På bensinstasjoner er det mye dyrere, tipset en leser, og vi sjekket det nærmere ut.

Det begynte ganske snilt. På Circle K koster en 200-gramsplate Freia Melkesjokolade 60 kroner. På Shell er den enda billigere: 59 kroner.

På Esso, derimot, er prisen 79 kroner for store plater med Freia-sjokolade. Dette er 30 prosent dyrere enn på de andre kjedene, og fire kroner dyrere enn på Flesland. Er du på veien, langt fra folk, kan vi til en viss grad skjønne det - men den aktuelle bensinstasjonen, i Trondheimsveien i Oslo har intet mindre enn tre matbutikker et minutts gange unna. Der koster sjokoladeplatene for tida 39,90 kroner per stk.

Ifølge Christian Kildal Hansen, markedssjef i Deli de Luca, stemmer det at sjokoladen er priset til 79 kroner hos Deli de Luca.

- Det er en glipp fra oss, at den er priset så høyt, det har skjedd en manuell feil når vi har justert i prisene, sier Hansen til DinSide.

- Her har vi ikke fulgt med i timen.

Prisen på sjokoladen skal nå være justert ned til 60 kroner.

Hansen forteller at en av grunnen til at det har gått under radaren, er at de ikke selger så mye av akkurat denne sjokoladeplata.

- Det går mest av de små sjokoladeplatene og Extra-tyggis av godteri, men ellers er det matkategorien som står for den største delen av omsetningen vår.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer