Prissjokk hos Elkjøp

Her er pakketilbudet du bør ligge langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

Vi snakker om kompaktkameraet Canon IXUS 860 IS. Hos Elkjøp og Lefdal koster dette kameraet 2.185 kroner, en konkurransedyktig pris på et populært kamera. Spørsmålet er om elektrokjedene tjener pengene sine på din godtroenhet.

300 prosent dyrere med "pakketilbud"

Under kategorien "pakketilbud" finner du nemlig samme kamera med tilleggsutstyr som minnekort, veske og ministativ. Ønsker du å kjøpe en pakke med kamera og et 1 GB minnekort, koster dette nemlig 2.459 kroner. Ønsker du i tillegg en veske, betaler du 2.695 kroner, mens en pakke med kamera, veske og et 2 GB minnekort koster 2.795. Med litt kjapp regning finner vi at Elkjøp og Lefdal tilsynelatende tar 274 kroner for minnekortet på 1 GB og 344 kroner for minnekortet på 2 GB.

Faksimile fra Elkjøps nettsider.
Faksimile fra Elkjøps nettsider. Vis mer


Dette kan neppe kalles et tilbud. DinSide har tidligere skrevet om de ekstreme prisforskjellene på minnekort. Hos Komplett.no får du for eksempel det samme 2 GB minnekortet til utrolige 60 kroner.

Men det blir bedre enn dette: Elkjøp selger nemlig også separate minnekort. Da er prisen på et tilsvarende Lexar SD 1 GB minnekort 64 kroner. Ønsker du litt mer plass, kan du kjøpe Lexar SD 2 GB til 119 kroner. Det er med andre ord mye penger å spare på å unngå pakketilbudet og heller kjøpe produktene separat i butikken. Minnekortet blir altså over 300 prosent dyrere om du kjøper det i en pakke.

Faksimile fra Elkjøps nettsider.
Faksimile fra Elkjøps nettsider. Vis mer


Enda dyrere forrige uke

Mye tyder på at Elkjøp nylig har nedjustert sine pakkepriser. En våken DinSide-leser fikk dette "tilbudet" han fikk da han gikk inn på Elkjøps nettsider:

Faksimile fra Elkjøps nettsider.
Faksimile fra Elkjøps nettsider. Vis mer


Forrige uke ville med andre ord Elkjøp selge deg kamera og minnekort (1 GB) til 3.114 kroner, det vil si et minnekort til 929 kroner, altså nesten 15 ganger så mye som det koster hvis du kjøper det separat.

Les også: Dette bør du IKKE kjøpe hos Clas Ohlson

Skyldes teknisk feil

Informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp forklarer forrige ukes dyre priser med tekniske problemer.

- Prisen på kameraet har gått ned, men pakkeprisene ble ikke etterjustert på nettet slik de skulle. Prisene skal ha blitt oppdatert i dag tidlig. Hvis man hadde kjøpt varen på nett og gått videre til handlekurven, ville man fått riktig priser, sier Indresøvde.

Det forklarer likevel ikke hvorfor Elkjøp tar over fire ganger så mye betalt for minnekortet når de selger det sammen med kameraet. Indresøvde bekrefter at det er det samme minnekortet, men at disse pakketilbudene også ligger ute ved en feil.

- Kameraene våre skal ikke ha pakketilbud lenger. Det er heller ingen som har kjøpt disse pakkene, og de kommer til å bli fjernet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer