Prissjokk hos Elkjøp

Her er pakketilbudet du bør ligge langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

Vi snakker om kompaktkameraet Canon IXUS 860 IS. Hos Elkjøp og Lefdal koster dette kameraet 2.185 kroner, en konkurransedyktig pris på et populært kamera. Spørsmålet er om elektrokjedene tjener pengene sine på din godtroenhet.

300 prosent dyrere med "pakketilbud"

Under kategorien "pakketilbud" finner du nemlig samme kamera med tilleggsutstyr som minnekort, veske og ministativ. Ønsker du å kjøpe en pakke med kamera og et 1 GB minnekort, koster dette nemlig 2.459 kroner. Ønsker du i tillegg en veske, betaler du 2.695 kroner, mens en pakke med kamera, veske og et 2 GB minnekort koster 2.795. Med litt kjapp regning finner vi at Elkjøp og Lefdal tilsynelatende tar 274 kroner for minnekortet på 1 GB og 344 kroner for minnekortet på 2 GB.

Dette kan neppe kalles et tilbud. DinSide har tidligere skrevet om de ekstreme prisforskjellene på minnekort. Hos Komplett.no får du for eksempel det samme 2 GB minnekortet til utrolige 60 kroner.

Men det blir bedre enn dette: Elkjøp selger nemlig også separate minnekort. Da er prisen på et tilsvarende Lexar SD 1 GB minnekort 64 kroner. Ønsker du litt mer plass, kan du kjøpe Lexar SD 2 GB til 119 kroner. Det er med andre ord mye penger å spare på å unngå pakketilbudet og heller kjøpe produktene separat i butikken. Minnekortet blir altså over 300 prosent dyrere om du kjøper det i en pakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer