Prissjokk på laks

1. februar justerte dagligvarebutikkene prisene. Laks har blitt opp mot 33 prosent dyrere, viser utregninger fra TV2.

PRISSJOKK: Laks har blitt opp mot 33 prosent dyrere etter prisjusteringen 1. februar. Foto: Terje Bendiksby / NTB
PRISSJOKK: Laks har blitt opp mot 33 prosent dyrere etter prisjusteringen 1. februar. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Mat har blitt dyrere, og 1. februar ble flere av prisene satt ytterligere opp. Etter at dagligvarekjedene justerte prisene for første gang i år, er det flere matvarekategorier som har blitt betydelig dyrere.

Dette gjelder for eksempel laks. Et eksempel TV2 fant, viser at denne typen fisk enkelte steder har blitt 33 prosent dyrere.

Også varer som kaffe, kjøtt og brød har økt i pris.

Opp mot ti prosent

I januar ble det varslet at matvareprisene kunne stige med så mye som 10 prosent. Nøyaktig hvor stort prishoppet er, varierer mellom butikkene.

Økningen har likevel vært betydelig i flere butikkjeder. Flere er i snitt opp mellom åtte og ti prosent.

Et unntak er Kiwi, som har valgt å holde igjen på prisøkningen.

Høyere innkjøpspriser

Hos nettbutikken Oda hadde prisene økt med åtte prosent siden forrige prissjekk. Etter at DinSide konfronterte Oda med prisstigningen, ble prisene nedjustert.

Grunnen til at dagligvarekjedene nå øker prisene, er at innkjøpsprisen fra leverandører som Ringnes, Bama, Orkla og andre har blitt høyere.

Dette gjør leverandørene for å bøte på økte utgifter i form av råvarer, emballasje, transport og energi. De kan bare øke prisene to ganger i året - 1. februar og 1. juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer