Mat har blitt dyrere, og 1. februar ble flere av prisene satt ytterligere opp. Etter at dagligvarekjedene justerte prisene for første gang i år, er det flere matvarekategorier som har blitt betydelig dyrere.
Dette gjelder for eksempel laks. Et eksempel TV2 fant, viser at denne typen fisk enkelte steder har blitt 33 prosent dyrere.
Også varer som kaffe, kjøtt og brød har økt i pris.

- Dette kommer til å svi
Opp mot ti prosent
I januar ble det varslet at matvareprisene kunne stige med så mye som 10 prosent. Nøyaktig hvor stort prishoppet er, varierer mellom butikkene.
Økningen har likevel vært betydelig i flere butikkjeder. Flere er i snitt opp mellom åtte og ti prosent.
Et unntak er Kiwi, som har valgt å holde igjen på prisøkningen.

Tok grep etter prissjekk
Høyere innkjøpspriser
Hos nettbutikken Oda hadde prisene økt med åtte prosent siden forrige prissjekk. Etter at DinSide konfronterte Oda med prisstigningen, ble prisene nedjustert.
Grunnen til at dagligvarekjedene nå øker prisene, er at innkjøpsprisen fra leverandører som Ringnes, Bama, Orkla og andre har blitt høyere.
Dette gjør leverandørene for å bøte på økte utgifter i form av råvarer, emballasje, transport og energi. De kan bare øke prisene to ganger i året - 1. februar og 1. juli.