Pristest: Enormt mye å spare

Du kan spare stort på å velge butikkenes egne merkevarer i stedet for kjente merkevarer.

MYE Å SPARE: Velger du butikkenes egne merkevarer, kan du kutte handlebudsjettet kraftig, sammenliknet med å kjøpe kjente merkevareprodukter. Og ja, mange av varene er fremdeles produsert av de kjente merkevareprodusentene. Foto: Kristin Sørdal
MYE Å SPARE: Velger du butikkenes egne merkevarer, kan du kutte handlebudsjettet kraftig, sammenliknet med å kjøpe kjente merkevareprodukter. Og ja, mange av varene er fremdeles produsert av de kjente merkevareprodusentene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Norske matvarer er dyrest i Europa, ifølge den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen som ble publisert i høst.

Selv om det kan være mye å spare på å harryhandle, som du kan lese mer om i vår ganske ferske pristest fra Sverige, så trenger du faktisk ikke å reise lenger enn til din lokale matvarebutikk og likevel spare stort å vanlige dagligvarer som pålegg, kjøtt og andre husholdningsartikler:

Men vår ferske pristest fra norske dagligvarebutikker viser vi at du faktisk kan kutte beløpet på kassalappen med nesten 60 prosent, om du velger smart i butikken. Det er med andre ord utrolig mye å spare!

Spar på butikkenes egne merkevarer

Alle dagligvarekjedene har egne merkevarer i tillegg til de kjente merkevarene. Disse kalles «EMV» av bransjen - som står for «egne merkevarer». Dette er produkter som kommer i tilleg til de kjente merkavarene, oftest som et rimeligere alternativ.

Men du skal merke deg at mange av kjedene også har flere varianter av disse EMV-varene, i flere prissegment.

Nå har vi sjekket prisene på lavprisbutikkenes billigste EMV-varer og sammenlikner med de rimeligste av merkevarene innenfor samme produktgruppe, som vi har funnet i butikkene samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer