Pristest: Enormt mye å spare

Du kan spare stort på å velge butikkenes egne merkevarer i stedet for kjente merkevarer.

MYE Å SPARE: Velger du butikkenes egne merkevarer, kan du kutte handlebudsjettet kraftig, sammenliknet med å kjøpe kjente merkevareprodukter. Og ja, mange av varene er fremdeles produsert av de kjente merkevareprodusentene. Foto: Kristin Sørdal
MYE Å SPARE: Velger du butikkenes egne merkevarer, kan du kutte handlebudsjettet kraftig, sammenliknet med å kjøpe kjente merkevareprodukter. Og ja, mange av varene er fremdeles produsert av de kjente merkevareprodusentene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Norske matvarer er dyrest i Europa, ifølge den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen som ble publisert i høst.

Selv om det kan være mye å spare på å harryhandle, som du kan lese mer om i vår ganske ferske pristest fra Sverige, så trenger du faktisk ikke å reise lenger enn til din lokale matvarebutikk og likevel spare stort å vanlige dagligvarer som pålegg, kjøtt og andre husholdningsartikler:

Men vår ferske pristest fra norske dagligvarebutikker viser vi at du faktisk kan kutte beløpet på kassalappen med nesten 60 prosent, om du velger smart i butikken. Det er med andre ord utrolig mye å spare!

Spar på butikkenes egne merkevarer

Alle dagligvarekjedene har egne merkevarer i tillegg til de kjente merkevarene. Disse kalles «EMV» av bransjen - som står for «egne merkevarer». Dette er produkter som kommer i tilleg til de kjente merkavarene, oftest som et rimeligere alternativ.

Men du skal merke deg at mange av kjedene også har flere varianter av disse EMV-varene, i flere prissegment.

Nå har vi sjekket prisene på lavprisbutikkenes billigste EMV-varer og sammenlikner med de rimeligste av merkevarene innenfor samme produktgruppe, som vi har funnet i butikkene samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.