Pristest:

Pristest: Her er grønnsakene billigst

Det ser ut som om prisene er prikk like - men én detalj er spesielt viktig når du skal handle grønnsaker.

GYLLEN TRIO: Franskmennene kaller det mirepoix, italienerne batturo - og soffritto når det er stekt. Selleri, gulrot og løk danner grunnlaget for mye av det beste vi vet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
GYLLEN TRIO: Franskmennene kaller det mirepoix, italienerne batturo - og soffritto når det er stekt. Selleri, gulrot og løk danner grunnlaget for mye av det beste vi vet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva har spagetti bolognaise, risotto, kraft og hummersuppe til felles? Løk, gulrot, stangselleri. Tre grønnsaker vi alltid har i hus, som danner grunnlaget for utrolig mye deilig.

Du trenger ikke så mye av det. En gulrot, en stilk av stangsellerien og en liten løk er nok til en suppe eller saus for fire personer (selv om vi gjerne dobler det, for å snike litt mer grønnsaker inn i maten).

Disse tre grønnsakene er i utgangspunktet rimelige og priset ganske likt i butikk. Dersom du velger smart. I alle fall dersom du er opptatt av prisene.

Billigst på nett?

Dersom du går for den absolutt billigste løsningen i alle butikkene, er prisene nesten skummelt like. I de tre store dagligvarekjedene er sluttsummen 69,60 kroner dersom du kjøper 1 kilo løk, 1 kilo gulrøtter og en pakke med stangselleri.

De billigste prisene fant vi på Oda, der du må ut med 68,70 kroner.

Men er du interessert i å betale minst mulig, bør du lese litt lenger. For det er ikke så enkelt.

Gulrøttene du får på Oda er annensorteringsgulrøtter, mens billigste alternativ de andre stedene vi var innom var butikkenes egne merkevare. Sluttsummen på Oda er også avhengig av at du finner et vindu for levering som gjør at det er gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer