Pristest på valuta

Også på valutakursene er det prisforskjeller mellom bankene.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare én kurs

En valutakurs er ikke bare en valutakurs. Det ses tydelig ut fra listen nedenfor, der vi har sjekket prisen for dollar, euro, svenske kroner og danske kroner torsdag den 16. mars. Prisene er sjekket i seks store norske banker.

Tjen 10.000 kroner

I tabellen ses det altså at bankene også ved valutaoppgjør, tar seg ulikt betalt. For eksempel kostet en svensk krone 85,40 norske kroner i Sparebanken 1 sr-bank torsdag 16. mars. I Skandiabanken var prisen 86,09. Skulle du for eksempel veksle 10.000 norske kroner, ville vekslingen gitt deg i underkanten av 100 svenske kroner mer i Sparebanken 1 sr-bank. Lite penger, kanskje? Men tenk deg situasjonen der man skal overføre et betydelig beløp til utlandet. Veksling av en million kroner ville bety 10.000 svenske kroner ekstra i lommen.

Endrer seg

Vær oppmerksom på at kursene i tabellen ovenfor representerer den offisielle kursen til banken den spesifikke dagen. Men bankene kan lage disse listene på ulike tidspunkter, og det kan derfor også forklare noen av forskjellene. Uansett - hvis du foretar en elektronisk overføring en bestemt dato, er du ikke garantert kursen på bankens lister. For disse oppdateres jevnlig når markedskursen eventuelt endrer seg. Kjøper du derimot kontanter direkte i banken, vil listen være den som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer