Pristest: Se fosteret i 3D

Er du ikke fornøyd med den vanlige ultralyden? Dette koster det deg å se barnet i magen i 3D.

Foto: Ultralydklinikken Sandvika
Foto: Ultralydklinikken Sandvika Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oi, kan det være en tå? Eller er det kanskje snurrebassen? De litt uklare ultralydbildene av nurket i magen er ikke alltid like lett å forstå, og jordmor peker og forklarer så godt hun kan.

Men nå trenger ikke vordende foreldre nøye seg med de tradisjonelle bildene i to dimensjoner. De siste årene har det nemlig kommet stadig flere aktører som tilbyr ultralydundersøkelse med tredimensjonale bilder.

Ta DinSides graviditetstest

Det går i korte trekk ut på at todimensjonale bilder blir satt sammen slik at bildet av barnet i magen blir mer realistisk og man får en større dybdefølelse. Foreløpig har ikke en slik ultralydundersøkelse noen stor medisinsk betydning, siden de fleste misdannelser oppdages også ved vanlig 2D ultralyd.

Det handler i hovedsak om en glede over å se fosteret og knytte seg til det, mener flere av aktørene vi har snakket med.

Les også: Magesmerter var baby

Fra 800 til 1.100 kroner

Hittil er det ingen sykehus som tilbyr 3D ultralyd som en del av rutineundersøkelsen, men flere private klinikker har kastet seg på bølgen. De fleste av de som DinSide har funnet, befinner seg Østlandet, med noen få unntak i Vest- og Midt-Norge. I vår pristest har vi gjort et tilfeldig utvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer