Fordeling av arv

Privat lån kan gi arve-smell

Derfor er det lurt å ha det skriftlig, ifølge advokat.

SMART, MEN: Private lån kan ofte være smartere enn forbrukslån, men det er noen ting du bør passe på. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er to søsken som skal arve av våre foreldre, men min bror har lånt én million kroner privat av dem. For å gi ham dette lånet, tok foreldrene våre opp et lån hos banken med huset som sikkerhet. Huset er verdt cirka to millioner, men det er altså én million i lån på det.

Dette med lånet er kun basert på en muntlig avtale mellom min bror og våre foreldre, ingenting er nedskrevet.

Hvordan vil arven bli fordelt mellom oss brødre når foreldrene våre er døde, og hva skjer med arven om min bror nekter for å ha lånt pengene?

Dette spørsmålet stilles på Advokatenhjelperdeg.no - en tjeneste fra Advokatforeningen.

Privat lån kan være smart, men...

Dinside har tidligere skrevet om private lån. Slike lån kan være smart om du for eksempel trenger ekstra egenkapital til boligkjøp eller havner i ei pengeknipe der alternativet er å ta opp kreditt- eller forbrukslån.

Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea har nemlig forklart at ved eventuelt mislighold av det private lånet, er det nemlig et familiemedlem eller en venn som er kreditor, ikke banken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer