Private barnehager skviser foreldre

Flere private barnehager har satt ned foreldrebetalingen med bare et par hundrelapper i år. Og foreldrene får ikke se regnskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. august i år ble statstilskuddet til private barnehager økt med 1537 kroner måneden for barn under 3 år, og 780 kroner pr måned for barn over 3 år. Stortinget bevilget omtrent to milliarder kroner - en økning på 35 prosent fra i fjor - over årets statsbudsjett for å få dette til.

Dyrt i Troms og Oslo

”- Finnes det i dag retningslinjer på hvor mye barnehageeier skal sette ned prisen etter å ha fått ekstra tilskudd på 780 og 1537 kroner per måned per barn? Og kan vi forlange å få se i regnskapene om dette går til foreldrebetaling?" Det er spørsmålet Bjørnar Anfinsen har stilt til barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Han har barn i Mumindalen barnehage i Tromsdalen, hvor prisen ligger på 3.200 kroner. Prisen har her kun gått ned med 200 kroner.

Han skriver også at foreldrene nektes innsyn i regnskapene. Eieren begrunner avslaget med at barnehagen er et privat foretak.

I en annen barnehage i Oslo er foreldrebetalingen i høst på 4.900 kroner måneden – bare 150 kroner mindre enn på vårparten. Foreldrene har reagert på at prisreduksjonen ikke er større, men eieren av barnehagen har nektet dem innsyn i regnskapet. Foreldrene ønsker å være anonyme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer