Private bilder på avveie?

NETT: Det er på julebordet det skjer. Men ikke alle festbilder er like morsomme dagen etter. I hvert ikke hvis de legges ut på nettet uten at du vet om det.

Publisert
Sist oppdatert

Med digitalkameraer i de tusen hjem er det en smal sak å legge ut bilder på sin egen hjemmeside. Men ikke alle er like fornøyd med utviklingen. Det er ikke alle bilder – eller opplysninger - man har lyst til å dele med hele verden.

Her viser vi deg hva du bør gjøre dersom noen har publisert krenkende eller uønskede opplysninger om deg på nettet. Trykker du på lenkene til høyre får du i tillegg se hva som kan legges ut på nettet, og hva som krever samtykke.

Be om at bildene eller opplysningene fjernes

Ikke alle er klar over at de trenger tillatelse til å legge ut bilder som kan oppfattes som krenkende. Det første du bør gjøre er derfor å ta direkte kontakt med den som har lagt ut opplysningene, og be om at de fjernes.

Ligger bildene på en hjemmeside står det ofte kontaktinformasjon på sidene. Finner du navn, men ikke noe telefonnummer, kan du søke på telefonkatalogen.no

Gå på internettleverandøren

Får du ikke kontakt med personen bak nettsiden, må du kontakte eieren av domenet. Be dem om hjelp til å fjerne de uønskede opplysningene om deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer