Privatleasing har eksplodert

Les kontrakten nøye for å unngå økonomiske overraskelser.

Kjøpe eller leie? Du bør se på totalregnestykket før du bestemmer deg for om du skal kjøpe eller lease din neste bil. NAF uttaler at privatleasing passer best for deg som kjører mye, og bytter bil hver 3-4 år.
Kjøpe eller leie? Du bør se på totalregnestykket før du bestemmer deg for om du skal kjøpe eller lease din neste bil. NAF uttaler at privatleasing passer best for deg som kjører mye, og bytter bil hver 3-4 år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig mer populært å benytte privatleasing som alternativ til å kjøpe ny bil. Gjennom leasingavtalen leier du en bil for en nærmere tidsbestemt periode, gjerne tre år, før bilen leveres tilbake.

Tall fra bilbransjen selv visert at det ble inngått omlag 18.000 nye privatleasingavtaler i 2012.

Les også: Slik blir bilen 30.000 billigere

Mangedoblet på få år

Markedet for privatleasing har blitt stadig større de siste årene. Finansierinsselskapenes Forening opplyser at kroneverdien på privatleasing har økt fra 200 millioner i 2004 til 4,3 milliarder i 2012.

– Privatleasing er nok ekstra populært nå som rentene er lave. I perioder med høyere rente vil leieprisen gå opp. Med en lånefinansiert bil får man selv rentefradraget, og dermed går regnestykket ofte i favør eie fremfor leie, forklarer Jan Fredrik Haraldsen, direktør i Finansieringsselskapenes Forening.

Selge bilen? Sjekk hva den er verdt med DinSides priskalkulator

Renter uten rentefradrag

Med leasing er det noen andre som finansierer bilkjøpet for deg, mens du igjen leier av finansieringsselskapet. Leasingaktørene setter sine leiepriser basert på det gjeldende rentenivået, altså prisen på finansiering/penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer