Prix bryter loven

Opplyser ikke om kampanjepriser.

IKKE BRA NOK: Coop Prix må informere om pris i sine kampanjer, påpeker Forbrukerombudet. Foto: www.coop.no
IKKE BRA NOK: Coop Prix må informere om pris i sine kampanjer, påpeker Forbrukerombudet. Foto: www.coop.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare Anna Anka som reagerer på Prix-kampanjen "Månedens Deal", der man ved kjøp av en spesifikk vare får med en annen på kjøpet. Nylig sendte Forbrukerombudet brev til Coop Norge, der de skriver at Prix-kampanjen bryter med markedsføringsloven.

MATPRISTEST: Denne butikken vant

Må oppgi pris på varene

Blant annet påpeker Forbrukerombudet i sitt brev at kampanjen kan regnes som villedende siden de utelater priser på varene. Manglende prisopplysninger gjør det vanskelig for forbrukerne å ta en informert økonomisk beslutning.

- Prix bryter markedsføringsloven ved å ikke opplyse om priser for sine markedsførte Deal`er, sier seniorkonsulent Jan Berg i Forbrukerombudet.

"Månedens Deal" markedsføres blant annet på TV, på plakater i butikkene og på Coop Prix´hjemmesider. Men ifølge Forbrukerombudet er det ikke mulig for forbruker å vurdere tilbudet på en god måte.

Forbrukerombudet ber derfor Coop Norge om å oppgi priser i fremtidig markedsføring av denne typen.

Se hvordan tilbudene forvirrer oss

Ingen grunn til å skjule prisene

Ikke bare i selve kampanjen får man dårlig prisinformasjon. Også da DinSide troppet opp i nærmeste Prix-butikk, måtte vi be om pris på to av kampanje-varene, fordi vi rett og slett ikke fant prisene i butikkhyllene. Hva grunnen er til at lavpriskjeden ikke opplyser om pris i kampanjen kan man dessuten lure på. Ved sammenligning av totalpris på kampanjevarene i "Månedens Deal" for mars og de samme matvarene i andre dagligvarekjeder, er det uten tvil lønnsomt å benytte seg av Prix-kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer