Proffene binder renten nå

Norgeskreditt har nå større utlån til næringslivet med fast rente enn med flytende. Og privatkundene kommer etter.

- Blir det penger igjen når den flytende renten er betalt?
- Blir det penger igjen når den flytende renten er betalt? Vis mer
Publisert

DinSide anbefalte 3. mai våre lesere å binde renten på boliglånet (dette skrev vi da). Årsaken var at vi ikke har noen tro på at revidert statsbudsjett, som legges frem førstkommende fredag, vil gi den innstramningen norsk økonomi behøver. Og hvis regjeringen skulle foreslå store innstramninger, vil den ha svært vanskelig for å få flertall for dem.

Uten tilstekkelige innstramninger i statsbudsjettet, må renten ta støyten. Vi mente den skulle opp.

Litt dyrere på ti dager

En annen viktig grunn til at vi anbefalte folk å binde renten, og helst benytte lengst mulig bindingstid, var at fastrentelån i et litt lengre perspektiv forekommer billige nå. Det er ikke lange perioder ad gangen vi har kunnet nyte godt av boligrenter på 6-7%, og nå kan vi få så billige lån med rentebinding i ti år!

Noen dager etter at vi skrev artikkelen, justerte flere banker opp sine faste renter med om lag 1/10 prosent. Tabellen lenger nede i artikkelen har med de fleste, men kanskje ikke alle endringene.

Næringslivet går foran

- Hos oss har næringslivskundene sendt en slags "early warning", sier Leif Laugen, som er direktør for personmarkedet i BnBank. - Det har en tid vært en tendens til at næringslivskundene våre har bundet renten, og nå ser vi også en klart økende interesse fra våre personkunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer