Propper i seg vitaminer

Kan du leve lenger om du spiser flere vitaminer? Nå advarer forskere mot overdreven bruk av kosttilskudd.

Publisert
Sist oppdatert

Noen kropper er selvfølgelig helt avhengige av å få kosttilskudd. For eldre kvinner er det for eksempel svært viktig å ta tilskudd av kalsium og vitamin D for å styrke beina. Yngre kvinner bør ta tilskudd av folat, som skal redusere risikoen for å føde barn med misdannelser.

Men ingen studier viser at det er fornuftig å proppe i seg mengdevis med multivitaminer og mineraler. Enkelte eksperter mener det er mer helsebringende å sørge for et sunt kosthold og regelmessig trening, skriver Reuters.

Nordmenn bruker så mye som 2 millioner kroner i året på kosttilskudd

- Halvparten av alle amerikanere tar multivitaminer og mineraler, men vi vet ikke om de faktisk får noe igjen for det. Vi er faktisk bekymret for at det er flere mennesker som får i seg for mye av enkelte næringsstoffer, sier Dr. J. Michael McGinnis, som er en av forskerne bak undersøkelsen.

Mange er av oppfattelsen av at jo mer jo bedre, i følge forskerne. Men selv om vitaminer og mineraler er vitale for helsa, er det ikke slik at du skal proppe i deg uendelige mengder med slike tilskudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer