Prostitusjon gir penger i statskassa

Belgisk EU-parlamentsmedlem forespeiler mer enn 400 millioner kroner til statskassa som følge av legalisering av bordellvirksomhet.

Mange land legaliserer prostitusjon.

Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Ragnhild Holst
Mange land legaliserer prostitusjon.

Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere land verden over har legalisert prostitusjonsvirksomhet, og flere land vurderer nå å følge etter. Følgende land tillater nå helt eller delvis prostitusjonsvirksomhet.

BelgiaNederlandNew ZealandSør-AfrikaAustralia (Sydney)Den amerikanske delstaten Nevada

Også Italia og Romania vurderer mulighetene for liberalisering på dette temaet. Dette ifølge uketidsskriftet The Econonomist.

Rettigheter og plikter

Med rettigheter til å drive næring følger også plikter. Nylig vedtok Belgia å tillate prostituerte å drive selvstendig, skjønt tilsvarende virksomhet fra bordell er tatt opp til vurdering. Belgiske myndigheter ser for seg større skatteinntekter som følge av en mulig legalisering av bordellvirksomhet.

- Slik virksomhet vil kunne innbringe 50 millioner euro (410.475.000 kroner) i skatteinntekter, tror Patty Sorensen, medlem av EU-parlamentet til Economist.

Også i Katalonia i Spania ønsker man at prostituerte skal følge loven. I fjor vedtok Generalitat de Catalunya (Katalonia fylke) en ny lov som regulerer prostitusjonsvirksomhet. Alle som driver prostitusjonsvirksomhet skal ha tillatelse til forretningsdrift, kunne fremvise legitimasjonspapirer på forespørsel og ha godkjente lokaler. Forretningene skal også betale skatter og avgifter på lik linje med andre typer foretak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer