Proteinrik snacks hjelper slankere

Hvis du velger snacks med mye proteiner er sjansene store for at du spiser mindre ved neste måltid.

Publisert
Sist oppdatert

Blir du fristet av snacks når du slanker deg? En ny studie tyder på at du kommer bedre ut av det hvis du spiser snacks med mye proteiner i stedet for noe med fett og raffinerte karbohydrater.

Det er konklusjonen til australske forskere ledet av doktor Manny Noakes, som jobber med ernæringsspørsmål for Australia's Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO).

Noakes og hennes kolleger sammenlignet nylig effekten av høyprotein-snacks og snacks med mye fett og raffinerte karbohydrater. De presenterte resultatene i Las Vegas, på et møte arrangert av North American Association for the Study of Obesity.

Deltagerne var 23 overvektige kvinner med en snittalder på 42 år og en BMI (kroppsmasseindeks) over 30. En BMI over 30 betyr at man lider av fedme.

Etter en standard høykarbo-frokost fikk kvinnene en ”snackbar” midt på formiddagen og halveis utpå ettermiddagen.

De besto enten av mye proteiner eller mye fett og rafinerte karbohydrater. De inneholdt like mange kalorier.

Forskerne ville finne ut om innholdet påvirket hvor mye kvinnene spiste ved neste måltid og hvordan det påvirket nivåene av glykose og insulin i blodet. Forskerne tok blodprøver fra kvinnene flere ganger i løpet av dagen og undersøkte hvor mye de spiste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer