Prøv å unngå løk i strømpe

Lurt hvis du vil spare en slant på middagen!

SJEKK ALLTID KILOPRISEN: - Løk pakket i strømpe er ekstremt mye dyrere per kilo enn løk i løsvekt eller sekk. Vær nøye med å se på kiloprisene, da er det lettere å sammenligne, sier kokk Charlotte Mohn. Foto: CECILIE LEGANGER
SJEKK ALLTID KILOPRISEN: - Løk pakket i strømpe er ekstremt mye dyrere per kilo enn løk i løsvekt eller sekk. Vær nøye med å se på kiloprisene, da er det lettere å sammenligne, sier kokk Charlotte Mohn. Foto: CECILIE LEGANGER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å lage næringsrik, billig og kjapp mat er en utfordring.

Men med litt planlegging og smarte valg i butikken, er det ikke uoverkommelig, ifølge kokk og kokebokforfatter Charlotte Mohn.

Her er hennes beste tips til hvordan du kan spise godt på et litt mindre budsjett.

Oppskriftstips: Middagen både du og lommeboken din vil elske.

Lag en plan

- Generelle tips til enkle og rimelige middager som gir deg god kjøkkenøkonomi, er å lage en måltidsplan for hele uka og handle inn alt på én dag, sier Mohn.

For da unngår du impulskjøpene som fort kan bli veldig dyre.

Å handle når du er mett, er heller ikke så dumt. Alle har vel rast sultne rundt i butikken og fylt opp vognen, uten mål og mening.

Slik ender du raskt opp med mye rart i posene, og sjansen er stor for at det blir mye svinn. Faktisk så kaster vi over en tredjedel av maten vi kjøper, og mye av det skyldes dårlig planlegging.

Velg rimelige grønnsaker

- Bruk mye av de rimligste grønnsakene for å drøye for eksempel fisk eller kjøtt du bruker i retten. Da snakker vi potet, rotgrønnsaker og løk primært, tipser Mohn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer