Prøv klær på nett

Nå er teknologien endelig her for alle oss som tidligere ikke torde å kjøpe klær på nettet.

Aldri mer prøverom.
Aldri mer prøverom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres ut som noe fra en science fiction-film, hvilket det vel egentlig også er. I alle fall ble det en drøm for mange som så Alicia Silverstone (alias Cher) i filmen Clueless.

Før avgang til skolen hver morgen, kjørte hun computerprogrammet som ga henne et presis bilde av hvordan de forskjellige klærene hun hadde ville passe sammen.

Virkelig fantasi

Nå er fantasien blitt virkelig - og enda bedre. Fraunhofer instituttet i Tyskland, som er et forskningsfelleskap mellom 59 universiteter, står bak den nye oppfinnelsen. Den nye teknologien gjør det nemlig mulig å prøve klær på nettet, med et helt realistisk bilde av hvordan du selv ser ut.

Ved å stille seg inn i en 3D-skanner, får man målt alle dimensjoner i kroppen. Dette blir da lagret som en virtuell profil i computeren, som kan brukes som papirdokke for de klærne man overveier å kjøpe på nettet.

Med toppmage

- Du ser et helt realistisk bilde av deg selv på computeren - hvis du har en liten toppmage, kommer også den med. Og når jenter kjøper en satinkjole, kan de se den i alle typer lys og bevegelser, sier Christian Schwarz Lausten, forsker ved Innovation Lab i Århus til Politiken.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer