Prøv strømkalkulatoren!

Kanskje har ingen internettapplikasjon tydeligere demonstrert hva internett kommer til å bety for salget av varer og tjenester.

Publisert

På ett tidspunkt i vinter fikk Hurum Kraft, som på den tiden var den billigste leverandøren av strøm med standardvilkår ("variabel pris"), på noen få dager 4.500 nye kunder som kom fra strømkalkulatoren til DinSide. (Strømkalkulatoren lager et byttebrev du kan skrive ut og sende til den nye strømleverandøren).

Strømkalkulatoren til DinSide har blitt møteplassen for strøm i Norge. Titusener av internettbrukere vet at det er her de finner oppdaterte strømpriser til enhver tid og med et håndgrep kan regne ut hva de kan spare på å skifte leverandør. Siden det er gratis å skifte, og bare koster et tellerskritt til faksen eller et frimerke, er det ikke lenger grunn til ikke å skifte om du kan tjene noen hundrelapper.

Også bransjen har vist strømkalkulatoren betydelig interesse. Noen aktører har forsøkt å konstruere prismodeller som tar hensyn til hvordan kalkulatoren regner. Vi får også raskt tilbakemeldinger om prisene våre ikke er korrekte.

Et helt kull på siviløkonomstudiet på BI i Sandvika skrev ifjor høst oppgave om strømkalkulatoren.

Var galt for Nord-Norge

Strømkalkulatoren har imidlertid regnet galt for nord-norske kunder. I Nord-Norge er det ikke moms på strøm, og i tiltakssonen i Nord-Troms og Finnmark blir heller ikke forbruksavgiften på 5,94 øre pr. kilwattime krevd inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer