- Prøver å klare meg uten lommebok

Økonom og gründer Siw Ødegaard liker ikke "konseptet lommebok".

Siw Ødegaard. Foto: Kvinnesiden.no.
Siw Ødegaard. Foto: Kvinnesiden.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siw Ødegaard er gründer og daglig leder av kvinnesiden.no, hvis formål er å bevisstgjøre kvinner i forhold til egen privatøkonomi. Hun er også forfatter av boken "Bitch eller martyr? En økonomisk overlevelsesguide for kvinner".

Ødegaard har økonomiutdannelse fra University of London, samt erfaring fra økonomilederstillinger i både offentlig og privat sektor.

Til DinSide forteller hun om et rotete forhold til sin egen lommebok.

Hva lommeboken din sier om deg

- Hva slags lommebok har du, og hvordan ser den ut?

- Jeg har en ganske stor Mulberry-lommebok i skinn, som er brun med litt mønster og sånn. Nå er den også ganske slitt og gammel.

- Hvilket forhold har du til lommeboken din?

Et veldig rotete forhold! Jeg har for vane å glemme den igjen litt for mange steder, og bruker derfor litt for mye tid på å lete etter den. Dette har sammenheng med at jeg ikke liker å bruke veske, og at jeg derfor ofte går rundt med lommeboken i hånden.

- Hvor har du den fra?

- Jeg tror at jeg har kjøpt den i en tax free-butikk, sannsynligvis på Gardermoen for fem eller seks år siden.

- Hva har du i den?

- Kredittkort, handlelister, førerkort, litt penger, kvitteringer og koder til nettbank.

- Hva liker du mest ved den? Og hva liker du minst?

- Jeg liker designet, og har rett og slett blitt glad i den fordi jeg har hatt den så lenge. Man får jo ofte et spesielt forhold til lommeboken sin, fordi man oppbevarer så mye verdifullt der. Det medfører mye plunder å erstatte kort og alt annet, dersom den skulle bli borte.

Det jeg ikke liker med lommeboken, er at jeg hele tiden må dra rundt på den, passe på den og huske på den. Jeg liker ikke selve konseptet lommebok, selv om det selvfølgelig er veldig greit å ha alt på ett sted. Ofte prøver jeg faktisk å klare meg uten lommebok, ved å ta med kort og penger i diverse lommer, men det er ikke alltid så lurt.

- Har du noen gode råd til en sunn lommebok?

- For å slippe å betale for å dra kortet hele tiden, er det smart alltid å ha med litt kontanter. I tillegg bør man ta vare på alle kvitteringer og rydde opp i lommeboken med jevne mellomrom, så den ikke blir for tung.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer