Prøver fremdeles på svindel

Personlig Nigeriabrev i postkassa, med fullt navn og adresse.

Troverdig, eller ikke? Her er skjemaet i brevet, som mottaker skal fylle ut. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Troverdig, eller ikke? Her er skjemaet i brevet, som mottaker skal fylle ut. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg åpnet brevet og skjønte med en gang at det var tull. Men jeg var allikevel fascinert, sier Aira Planting til DinSide.

Planting mottok Nigeriabrev fra Spania forrige uke, der det står at hun har vunnet "887,510.00 euro in cash". Brevet dumpet ned i postkassa, og avsender er Coca-Cola Bonanza, som påstår at de er et varemerke i The Coca-Cola Company. - Fordi det angivelig var fra Coca-Cola virket det mer troverdig, men printen var skikkelig dårlig, sier Planting.

Brevet ble sendt fra Madrid - hele veien til Florø.

Planting tror ikke noen går på brevet, men ser ikke helt bort fra at noen kanskje sender svar med personlige opplysninger og kontonummer, fordi de ikke tror det er noe å tape på det.

Men det er absolutt noe å tape på det. Hvis du sender inn alle opplysningene avsenderen ber om i brevet, som kontoopplysninger, fødested, fødselsdato, swiftnummer, kopi av pass eller id-kort og andre personlige opplysninger. Alt er da lagt til rette for å tømme kontoen din.

Her er svindeltoppen

- For at jeg skulle trodd at jeg hadde vunnet en pengepremie, måtte brevet sett mer profesjonelt ut, og premien måtte ha vært lavere. Hadde det stått at jeg hadde vunnet 1.000 eller 10.000 kroner, hadde jeg blitt mer overbevist. Dessuten hadde jeg antageligvis ikke fått et brev i postkassa hvis det hadde vært ekte, sier Planting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer