Prøver sitron mot astma

Et stoff i sitroner kan bli fremtidens medisin mot astma.

Publisert
Sist oppdatert

Et stoff med navnet Limonene kan være spesielt godt nytt for millioner av astmatikere.

Stoffet finnes naturlig i sitroner. Dyreforsøk har vist at Limonene kan redusere iritasjonen av ozon som kan være en viktig årsak til irritert og betent lungevev.

Forskerne tester nå stoffet på mennesker og håper at dette kan bli grunnlaget for en ny og mer effektiv medisin mot astma i fremtiden.

Luft med sitronluktTestingen av den nye medisinen skjer ved instituttet for teknologi ved Tecnion Universitetet i Israel.

Forskerne mener at luft som er tilsatt små mengder Limonene kan ha en stor effekt for irriterte luftveier som ved astma. Forsøk på rotter bekrefter også denne teorien.

De foreløpige konklusjonene fra undersøkelsen publiseres i januar-nummeret av fagtidskriftet Bioorganic & Medicinal Chemistry.

Irriterende ozonOver 100 millioner mennesker over hele verden sliter med astma, som kan blokkere luftveiene og i ekstreme tilfeller føre til døden.

Pusteproblemene skyldes at slimhinnene i bronkiene lett blir betente. Det fører til svært følsomme luftveier og kraftige reaksjoner på irritanter som støv, eksos eller allergifremkallende stoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer