Prut deg varm

Uprutet er det mer enn 6.000 kroner i forskjell på billigste og dyreste fylling av oljetanken.

Åpner for forhandlinger: Oljefyring er ikke billig moro, spesielt ikke når du skal bla opp en månedslønn for å fylle tanken.
Åpner for forhandlinger: Oljefyring er ikke billig moro, spesielt ikke når du skal bla opp en månedslønn for å fylle tanken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fyringsolje skal være av de få gjenværende arenaene der du får utfoldet dine pruteevner. Det er nesten som å handle i suvenirbutikker i Egypt: Det eneste du kan vite sikkert om den oppgitte prisen, er at den ikke er den du ender opp med å betale.

(Les forøvrig våre artikler om pruting først om du er uøvet - en vanlig nybegynnerfeil er å forsøke å bølle seg til lave priser).

Hvorfor opererer f.eks. Statoil med en pris bare fulle lottovinnere vil betale? Det er vel som en innehaver av en av butikkene i Egypt fortalte oss: Han kunne riktignok hatt faste priser, og kanskje tiltrukket seg flere kunder som var luta lei av å ha med riksmeglingsmannen for å få kjøpt en flaske solkrem. Men han hadde ikke råd til å gå glipp av slengerne som betalte 400 kroner flasken uten å mukke.

Anonym listepris

Det er litt kinkig å foreta pristester som journalist, for deltakerne har lyst til å komme godt ut og fristes kanskje til å gi deg en annen pris enn de oppgir til vanlige kunder. Vi synes ikke noe om å opptre inkognito, men det har vi altså gjort her: Vi har ringt og sendt mail under fullt navn, men underslått at vi er journalister og at vi foretar en prissammenlikning. Dermed får vi antakelig de samme prisene du hadde fått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer