Prut på julegavene

Julegavelisten blir sjelden kortere, og presangene blir sjelden billigere. Heldigvis finnes det råd. Slik får du prosenter på de fineste julegavene, uten å måtte ty til verken salg eller billigbutikker.

Publisert
Sist oppdatert

Cash, kontant, rett-i-lanken

Det er en grunn til at du, ved tom konto, dessverre ikke kan betale med kredittkort på de fleste dagligvarebutikkene. Grunnen til dette, er bakgrunnen for kontantrabatten du bør spørre om når du er ute og handler julegaver: Kredittkortselskapene tar prosenter av salgssummen, så butikkene tjener mindre på kunder som betaler med kredittkort.

Hvor mye du får i rabatt kommer an på butikken - men vi har fått mellom 2 og 10 prosent rabatt ved kontantkjøp.

Merk: Handler du med ditt Bank-Accept minibankkort gjelder dette også som kontantkjøp. Butikken betaler riktignok for å ha betalingsterminalen, men avgiftene per kjøp er mye lavere enn når du bruker for eksempel American Express.

Ikke i kjedebutikkene

Det er imidlertid ikke alle steder du vil få denne rabatten. Som tommelfingerregel bør du ha handlet for minst en tusenlapp, gjerne to, for at det skal være noe penger å snakke om, og for at butikkene skal kunne tjene litt, selv om de innvilger en aldri så liten rabatt til deg.

I noen tilfeller vil ekspeditøren kanskje tilby deg en liten ekstragave istedetfor til omtrent samme verdi som det du spør om å få i avslag. Dette koster butikken mindre, men kan spare deg for et gavekjøp en annen gang - og sier du neitakk til denne kan du nok også glemme å få rabatten din. Du kan ikke være kresen når du ber om noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer