Prut på politisykler

Skal du på sykkeltur i sommer, og er litt i tvil om det gamle vraket i garasjen holder mål? Da kan det være på tide å ta en tur til sykkelbutikken og se på de lekre nye modellene som har kommet i år. Her må det gå an å prute tenkte vi.

Publisert

Vi tok en tur til Spinn Sykkelshop i Oslo, for å se om det var mulig å prute på sykler. Hos Spinn selger de DBS sykler i alle priskategorier, og vi fallt pladask for en politisykkel som var utstilt.

Vår selger, Petter, fortalte at politiet i Oslo har satset seriøst på politisykler i år, og har bortimot 30 stykker stasjonert rundt om i byen. - Når politiet investerer i sykler kjøper de sikkert utstyr av god kvalitet tenkte vi, og ba vår selger fortelle oss litt om sykkelen.

Fremmedord

Det resulterte i en strøm med sykkeltekniske fraser, som demper, gaffel, krank, frikrans, XT og Shimano. Uvitende om hva alt dette betydde, spurte vi forsiktig om hva Politisykkelen kostet.

- Dette er en XT 3000, med komplett XT utstyr, aluminiums ramme med en totalverdi på 14500 kroner. Veiledene pris uten ekstrautstyr er 10950, og det koster 3500 kroner for en Bomber Z3 demper. Denne demperen gjør det mer behagelig å sykle over fortauskanter eller småstein, presiserte selgeren og la til at politiet har valgt en meget god sykkel.

Vi ba Petter om å revurdere prisen på 14500 kroner, og gi oss litt rabatt. Han tok frem kalkulatoren, og tastet inn noen tall i dyp konsentrasjon. -Jeg kan runde den ned til 13000 kroner, det blir sånn cirka 10 prosent, sa han og viste oss kalkulatorvinduet. Slett ikke ille, selv om det er litt drøyt å betale over 10000 kroner for en sykkel.

Sykkelauksjon

Inspirert av politisykkelen, dro vi derfor til billigsykkelens mekka, politiauksjonen i Oslo. Den holdes en gang i måneden hos Viking Redningssentral, Konowsgate 1.

Auksjonen startet kl 11.00, men lokalene åpnet allerede kl 10.00 slik at det var full anledning til å se på syklene. Det var rundt 100 sykler, av middels eller dårlig kvalitet. Vår sykkelekspert Kjetil Bach, pekte ut et par gode sykler av typen Scott og DBS Intruder med dyre bremsesystemer og gir.

Vi fant ut at det var viktig å gjøre en grundig undersøkelse av syklene før auksjonen startet, ettersom det var en del defekter på de ulike modellene. Prisnivået under auksjonen lå på rundt 50 - 300 kroner for en enkel tregirs sykkel, 700 - 1500 for en litt sliten offroad modell, 1600 - 2500 for en rimelig grei offroad sykkel med Shimano bremsesystem og gir, og 2500 - 4000 kroner for en kvalitetsykkel med aluminiumsramme , XT bremsesystem og gir.

I gjennomsnitt gikk syklene for en tredjedel av nypris, og for deg som er ute etter en rimelig sykkel er dette et gunstig alternativ. Det ble solgt omkring 4 sykler til priser over 2500 kroner, og dette var skikkelige kvalitetssykler med nypris på rundt 10 000 - 15000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer