Prut på politisykler

Skal du på sykkeltur i sommer, og er litt i tvil om det gamle vraket i garasjen holder mål? Da kan det være på tide å ta en tur til sykkelbutikken og se på de lekre nye modellene som har kommet i år. Her må det gå an å prute tenkte vi.

Publisert

Vi tok en tur til Spinn Sykkelshop i Oslo, for å se om det var mulig å prute på sykler. Hos Spinn selger de DBS sykler i alle priskategorier, og vi fallt pladask for en politisykkel som var utstilt. Vår selger, Petter, fortalte at politiet i Oslo har satset seriøst på politisykler i år, og har bortimot 30 stykker stasjonert rundt om i byen. - Når politiet investerer i sykler kjøper de sikkert utstyr av god kvalitet tenkte vi, og ba vår selger fortelle oss litt om sykkelen.

Fremmedord

Det resulterte i en strøm med sykkeltekniske fraser, som demper, gaffel, krank, frikrans, XT og Shimano. Uvitende om hva alt dette betydde, spurte vi forsiktig om hva Politisykkelen kostet.

- Dette er en XT 3000, med komplett XT utstyr, aluminiums ramme med en totalverdi på 14500 kroner. Veiledene pris uten ekstrautstyr er 10950, og det koster 3500 kroner for en Bomber Z3 demper. Denne demperen gjør det mer behagelig å sykle over fortauskanter eller småstein, presiserte selgeren og la til at politiet har valgt en meget god sykkel.

Vi ba Petter om å revurdere prisen på 14500 kroner, og gi oss litt rabatt. Han tok frem kalkulatoren, og tastet inn noen tall i dyp konsentrasjon. -Jeg kan runde den ned til 13000 kroner, det blir sånn cirka 10 prosent, sa han og viste oss kalkulatorvinduet. Slett ikke ille, selv om det er litt drøyt å betale over 10000 kroner for en sykkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer