- Prut på renta!

Norges Bank med dobbel renteheving torsdag.

DYRT: Høyere rente og dyr strøm gjør at det blir dyrere å bo. Huseierne og Forbrukerrådet kommer med klar oppfordring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DYRT: Høyere rente og dyr strøm gjør at det blir dyrere å bo. Huseierne og Forbrukerrådet kommer med klar oppfordring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ble det kjent at Norges Bank øker styringsrenta med 0,5 prosentpoeng. Dette vil mange kjenne på lommeboka, sammen med økte priser på strøm og matvarer.

Vær aktiv

- Renten du har på boliglånet kan du gjøre noe med! Vi i Huseierne anbefaler folk å følge med på hva banken gjør og å være en aktiv bankkunde, sier Huseiernes forbrukssjef, Carsten Pihl i en kommentar til egen nettsted.

- Prut på renten, nå, er den klare beskjeden fra Huseierne.

De påpeker at at mange nå vil oppleve at boliglånsrenten nå går over tre prosent, og anbefaler folk å prute på renta eller bytte bank.

De beste renten for et vanlig lån vil være rett i overkant av tre prosent etter rentehevingene, kan man se ut fra Huseiernes rentebarometer. Mens storbankene nærmer seg fire prosent.

- Derfor er det nå viktig at boligeierne nå er aktive forbrukere og pruter på renten. Både ved å kontakte egen bank, og ved å se om man får bedre betingelser i andre banker. Det er bare ved å være aktive bankkunder at man kan få bedre betingelser, kommenterer Pihl.

Må ikke bli dyrere

Forbrukerrådet påpeker at det ikke er automatikk i at boliglånet ditt umiddelbart skal bli mye dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer