Psycho: Originalen og kopien

Hitchcock-klassikeren fra 1960 gir deg tidenes dusj-scene. For deg som ikke orker svart-hvitt (fy!) kan nyinnspillingen fra 1998 være et alternativ.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I Psycho møter du Marion Crane i en kinkig situasjon.

Hennes elsker, Sam, kan ikke gifte seg med henne på grunn av at alle pengene hans går til underholdsbidrag til hans kone. En dag får Marion tilgang til 40.000 dollar på jobben, og sniker seg avgårde med pengene i håp om å starte et nytt og bedre liv med Sam.

Psycho: Originalen og kopien


På vei til Sam i California blir hun imidlertid overrasket av en storm og blir nødt til å ta inn på et lite motell. Motellet drives av en stille ung man kalt Norman, en pussig skrue som er sterkt kuet av sin mor.

Psycho: Originalen og kopien


Resten er (film) historie.

Originalen har Anthony Perkins i hovedrollen som Norman Bates, Janet Leigh i rollen som Marion Crane, og Vera Miles i rollen som Lila Crane.

Den nye versjonen

Psycho: Originalen og kopien


Psycho - The Remake kom i 1998 og målet var å gå så tett i Hitchcocks fotspor som mulig.

Her får du Vince Vaughn, Anne Heche og Julianne Moore i hovedrollene. Fans av Ringenes Herre kan også kose seg med Viggo Mortensen i rollen som Sam.

Psycho: Originalen og kopien


Kopien er faktisk ikke så verst, men som vanlig er originalen absolutt å foretrekke.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer