Pulten er bakterie-felle

Spiser du lunsj ved skrivebordet på jobben? Doskålen er som regel et renere alternativ.

Publisert
Sist oppdatert

Vi liker å tro at vi lever i et rent og hygienisk samfunn. Tross alt har jo de fleste av oss tradisjon for å vaske hendene etter dobesøk og sveipe over gulvene med en klut før skitten fester seg skikkelig.

Men er det nå egentlig så rent rundt oss? En amerikansk undersøkelse avslører at kontorpulten på jobben de fleste steder er rene bakterie-fellen.

Møkkete telefonCharles Gerba ved Universitetet i Arizona, USA har sett nærmere på hva som lever og gror på en gjennomsnittlig arbeidsplass. Og resultatet er sjokkerende.

En vanlig kontorpult kan være hjemmet til over ti millioner lystige små bakterier. Aller trangest lever de på telefonen hvor det gjennomsnittlig finnes 3.865 bakterier per kvadratcentimeter.

Selve skrivepulten skjuler gjennomsnittlig 3.224 bakterier på hver kvadratcentimeter mens tastaturet og musen har noe færre bakterier. For å finne en god sammenlikning målte Gerba også toalettsetene på arbeidsplassene han undersøkte. Der fant han ikke mer enn syv bakterier på hver kvadratcentimeter.

- For en vanlig bakterie er skrivebordet et luksuriøst hjem. Her kan de kose seg hele dagen og delta i frokost, lunsj og middag. Om du ikke vasker godt kan skrivebordet opprettholde millioner av bakterier som kan forårsake sykdommer og infeksjoner, forteller Gerba til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer