Puppevondt av trening

Over halvparten av kvinner som trener, får vondt i brystene sine fordi de spretter rundt, viser en ny undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Får du vondt i brystene når du trener? Da er du neppe den eneste. Ifølge forskere ved University of Portsmouth i England opplever over 50 prosent av kvinner det samme. Det er fordi standard BH-er og enkelte sports-BH-er ikke er effektive nok.

Selv om BH-er er designet for å hindre at pupper hopper og spretter, viser studien at bryster også beveger seg fra side til side og innover og utover.

Dr. Joanna Scurr, som står bak studien, håper nå at hun kan utvikle et ”smartstoff” som kan gi skreddersydd støtte til hver enkelt kvinne, skriver BBC.

Les også: Sandvolley kan gi hengepupper

Spretter 21 cmMålet er altså å finne et stoff og et design som tillater bevegelse i tre forskjellige retninger, ifølge Scurr. Og basert på dette har hun allerede fått invitasjoner både fra militæret, det britiske helsevesenet (NHS) og undertøysprodusenter som ønsker å jobbe med henne.

Under trening kan brystene sprette inntil hele 21 cm, ifølge den nye studien. Den viser også at størrelse ikke har noe å si. Enten kvinnen har A-kopp eller F-kopp spretter puppene like mye uansett om kvinnen løper sakte eller sprinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer