Pus må på slankekur

Over halvparten av norske katter er overvektige. Mange utvikler sukkersyke og må slankes.

Publisert
Sist oppdatert

Mye kattefôr har et for høyt innhold av karbohydrater viser en ny undersøkelse. Det blir de enda fetere av.

- Problemet er aller størst for kastrerte katter. De blir mindre aktive, stoffskiftet går tregere, men de har samme apetitt. Svært mange katter trenger nå en skikkelig slankekur, sier veterinær Sigbjørn Storli. Han driver landets eneste rene katteklinikk,10 Liv, på Lørenskog.

Europeisk forskning viser at kattene våre blir stadig tyngre. Halvparten er overvektige, og situasjonen er like ille i Norge som i andre europeiske land.

- Mange må på spesialdiett, og flere enn tidligere utvikler sukkersyke, sier Storli til nyhetsbyrået Newswire.

Trenger rent kjøttFeil kosthold er også et problem veterinærene daglig ser resultater av på klinikkene.

- Problemet er at flere av de billigste fôrtypene inneholder animalske biprodukter og lite rent kjøtt. Dette er slakteriavfall. Dermed må pus spise dobbelt så mye for å få i seg nok animalsk protein, og så får den i seg alt for mye karbohydrater på kjøpet. Det trenger den ikke, sier Storli.

Katten er et rovdyr som i naturen lever på rått kjøtt, og dermed bare trenger proteiner og fett. De har ikke behov for karbohydrater, men åtte av ti fôrtyper som ble testet inneholdt over 30 prosent karbohydrater. Da eser katten ofte ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer