Putt en laks i håret

Dyre sjampoer og kurer hjelper lite hvis ikke kroppen får riktig drivstoff.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nemlig ikke bare hva du putter i håret som avgjør om det blir skinnende og blankt, men også hva du putter i munnen.

Les også: Sju hårreisende fakta

- Håret ditt vokser mellom seks millimeter og 1,2 centimeter hver måned. Grunnlaget til alt nytt hår, hud og neglevekst er maten vi spiser, forklarer ernæringsfysiolog Dawn Jackson Blatner til nettstedet WebMD.

Er du født med tynt og fint hår, vil du aldri få solid hestehår uansett hva du spiser. Men et variert kosthold med de riktige næringsstoffene kan i alle fall gjøre håret både blankere, sterkere og sunnere. Her er maten som håret elsker, ifølge WebMD:

1. Laks

Når det kommer til mat som virkelig får hud og hår til å stråle, er det lite som slår laks. Den fete fisken er fullpakket med både Omega-3-fettsyrer, vitamin B12 og jern. Essensielle fettsyrer er nødvendige for en sunn hodebunn, og underskudd kan føre til både tørr hodebunn og tørt og livløst hår.

Les også: Finn veien i omega-3-jungelen

2. Mørkegrønne grønnsaker

Skipper’n elsker det, barn hater det. Satser du på blanke lokker, bør du følge Skippern’s eksempel og putte i deg spinat så ofte du kan. Brokkoli er også et annet sjakktrekk. Begge deler er utmerkede kilder til vitamin A og C som kroppen trenger for å produsere talg. Den oljeaktige substansen som skilles ut av hårsekkene, er kroppens naturlige balsam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer