Putt sparepengene i banken!

En renteøkning fra Norges Bank, medfører at innskuddsrenten i de fleste norske banker går opp. Siden 15 mars har Norges bank satt opp renten med 1,5 prosentpoeng, og nå som aksjemarkedet er i ubalanse kan det være smart å sette minimum en fjerdedel av sparepengene dine i banken.

Foto: Tore
Foto: Tore Vis mer
Publisert

Mange har vært fristet til å investere hele formuen sin i aksjemarkedet, og flere har tjent gode penger på å spekulere på denne måten. Aksjer er derimot risiko, og etter fire års oppgang ser vi nå tendenser til urolighet samtidig som den norske kronekursen og prisen på råolje er svak.

Har du alle pengene dine bundet opp i aksjer og aksjefond, kommer DinSide med følgende anbefaling. Selg unna slik at du har minimum en fjerdedel av pengene dine i banken. Hvilken avkastning du kan få på disse pengene kan du regne ut med banksparekalkulatoren vår.

Aksjemarkedet

Når renten stiger, blir andre plasseringer enn aksjer relativt mer interessante. Isolert sett øker dette interessen for bankinnskudd og svekker aksjekursene.DinSide spådde 5 mai at vi ville oppleve store renteøkninger og at det lønte seg å binde renten dersom du hadde boliglån.

To måneder senere har renten gått opp med 1,25 prosentpoeng, og vi tror forsatt at du bør binde renten dersom du har boliglån. I det minste bør du undersøke om det finnes noen muligheter i din bank for å binde opp deler av lånet eller få en rentegaranti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer