Melk og reklame

Q-meieriene kaller det «redaksjonell omtale» - men ekspert mener dette er reklame

Q-meieriene slipper til det de kaller «redaksjonell omtale» på melkekartongene sine. Derimot mener ekspert i markedsrett at dette helt klart er reklame.

HVA ER DETTE, Q-MEIERIENE? Har du også lagt merke til dette nye som har dukket opp på melkekartongene fra Q-meieriene i det siste? Q-meieriene kaller det selv «redaksjonell omtale» - mens ekspert i markedsrett sier at dette helt klart er reklame. Foto: Kristin Sørdal
HVA ER DETTE, Q-MEIERIENE? Har du også lagt merke til dette nye som har dukket opp på melkekartongene fra Q-meieriene i det siste? Q-meieriene kaller det selv «redaksjonell omtale» - mens ekspert i markedsrett sier at dette helt klart er reklame. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du kjøper melk fra Q-meieriene, har du kanskje også fått med deg dette nye som har dukket opp på melkekartongene?

Vi må innrømme at vi er blant dem som kan finne underholdning i å lese på melkekartongen. Det går sport i å løse rebuser og mysterier. Men i det siste har det dukket opp noen tekster på melkekartongene som vi ikke helt greier å sortere. For hva er det egentlig?

Først dukket det opp en tekst om et produkt som vi også har testet her på Dinside: Ballen Playfinity.

Noen melkekartonger seinere dukket det opp en tekst om en shopping-app.

Vi har snudd og vendt opp og rundt på melkekartongene uten å finne ut hva dette egentlig er snakk om. Hvorfor har disse produktene og tjenestene fått omtale på melkekartongene? Dersom det er snakk om en reklame så burde det vel være merket - men vi kan ikke finne noen reklame-merking på melkekartongen.

Vi spør derfor Forbrukertilsynet: Er dette egentlig reklame - og bør det ikke i så fall være merket?

- Ikke forventet på melkekartongen

Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet, sier til Dinside at de ikke har mottatt klager på melkekartongene til Q-meieriene og at de heller ikke har vurdert disse etter markedsføringsloven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer