Q-meieriene slår Tine på pris

Q-meieriene er litt billigere enn hovedkonkurrenten Tine, viser en prisundersøkelse utført av DinSide.

Kartongene til høyere skiller seg ikke betraktelig ut fra kartongene til venstre. Men Q-produktene er stort sett litt billigere enn Tines produkter. Foto: Montasje med bilder fra Tine og Q
Kartongene til høyere skiller seg ikke betraktelig ut fra kartongene til venstre. Men Q-produktene er stort sett litt billigere enn Tines produkter. Foto: Montasje med bilder fra Tine og Q Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det Kavlis Q og Tine som konkurrerer om din oppmerksomhet i melkediskene rundt omkring i dagligvarebutikkene. Kartongene til de to meierigigantene er ved et rask øyekast nesten identiske, og innholdet er tilnærmet likt. Prisen er derimot ikke den samme, selv om det er lite som skiller de to fra hverandre.

DinSide har gått rundt i ti butikker i osloområdet, og notert prisene på utvalgte Tine- og Q-produkter. Jevnt over er Q-meieriene noen øre billigere enn produktene fra Tine, men forskjellene er ikke betydelige.

KOMMENTAR: - Krev pengene tilbake

Ikke så mye å spare?

For eksempel koster en liter lettmelk i snitt 13,47 kroner for Tines kartong, og 13,18 kroner for en Q-kartong. Prisforskjellen er i snitt bare 29 øre per liter.

Drikker du en liter melk hver dag i ett år, sparer du cirka 106 kroner i året ved å velge lettmelk fra Q-meieriene.

Videre koster melk av typen ekstra lett 41 øre mer per liter for Tine-kartongen, enn Q-alternativet. Kremfløten er 25 øre dyrere per Tine-kartong.

Det eneste produktet vi fant der snittprisen er høyere for Q-produktet, er lettrømme, som er 17 øre dyrere i Q-versjon enn hos Tine.

Q-meieriene slår Tine på pris


- Q er en sterk konkurrent

Kari Raunedokken Foto: Tine
Kari Raunedokken Foto: Tine Vis mer


Kommunikasjonssjef i Tine, Kari Raunedokken, sier at bedriften ikke har noen innvirkning på hvilken utsalgspris butikkene velger.

- Men vi ser at Q er en sterk konkurrent som pusher oss hardt nå, sier Raunedokken, som innrømmer at det ikke er store forskjeller mellom produktene til Tine og Q.

- Den store differansen er det ikke. Men Tine er kjent for sine kvalitetsprodukter, og jeg håper og tror at forbrukerne velger Tines sterke merkevarer, sier Raunedokken til DinSide.

Q-meieriene har også hatt mulighet til å kommentere denne pristesten, men har foreløpig valgt å ikke gjøre det.

Stem

Hvilke meieriprodukter foretrekker du? (Avsluttet)
Q(64%) 2028
Tine(33%) 1042
Ingen av dem(3%) 86
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Om undersøkelsen

Prisene ble hentet inn mot slutten av uke 45, fra ti butikker sentralt i osloområdet. Samtlige butikkjeder har fått tilgang til å se på det innhentede materiale, og alle bekrefter at prisene er korrekte.

Utvalget av produkter er valgt på forhånd, og viser bare et begrenset antall produkter fra Tine og Q-meieriene. DinSide tar forbehold om endrede priser.

Prisene på meieriproduktene er en del av en større pristest DinSide har gjennomført de siste dagene. Resultatet av pristesten av matbutikkene får du i morgen, onsdag, på DinSide.no. Og vi kan love deg et ganske overraskende resultat...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer