Q-meieriene slår Tine på pris

Q-meieriene er litt billigere enn hovedkonkurrenten Tine, viser en prisundersøkelse utført av DinSide.

Kartongene til høyere skiller seg ikke betraktelig ut fra kartongene til venstre. Men Q-produktene er stort sett litt billigere enn Tines produkter. Foto: Montasje med bilder fra Tine og Q
Kartongene til høyere skiller seg ikke betraktelig ut fra kartongene til venstre. Men Q-produktene er stort sett litt billigere enn Tines produkter. Foto: Montasje med bilder fra Tine og Q Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det Kavlis Q og Tine som konkurrerer om din oppmerksomhet i melkediskene rundt omkring i dagligvarebutikkene. Kartongene til de to meierigigantene er ved et rask øyekast nesten identiske, og innholdet er tilnærmet likt. Prisen er derimot ikke den samme, selv om det er lite som skiller de to fra hverandre.

DinSide har gått rundt i ti butikker i osloområdet, og notert prisene på utvalgte Tine- og Q-produkter. Jevnt over er Q-meieriene noen øre billigere enn produktene fra Tine, men forskjellene er ikke betydelige.

KOMMENTAR: - Krev pengene tilbake

Ikke så mye å spare?

For eksempel koster en liter lettmelk i snitt 13,47 kroner for Tines kartong, og 13,18 kroner for en Q-kartong. Prisforskjellen er i snitt bare 29 øre per liter.

Drikker du en liter melk hver dag i ett år, sparer du cirka 106 kroner i året ved å velge lettmelk fra Q-meieriene.

Videre koster melk av typen ekstra lett 41 øre mer per liter for Tine-kartongen, enn Q-alternativet. Kremfløten er 25 øre dyrere per Tine-kartong.

Det eneste produktet vi fant der snittprisen er høyere for Q-produktet, er lettrømme, som er 17 øre dyrere i Q-versjon enn hos Tine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer