- Rå utnyttelse

Bilutstyr ble dobbelt så dyrt gjennom tollen, til tross for at varen er tollfri.

To blinklysreléer fra Tyskland hadde en helt annen pris innen de kom frem til mottakeren i Norge. Foto: Colourbox.com
To blinklysreléer fra Tyskland hadde en helt annen pris innen de kom frem til mottakeren i Norge. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil komme med en advarsel til andre om bruk av DHL som transport-firma hvis det også innebærer fortolling, sier Knut Wille til DinSide.

Han har mottatt en faktura fra DHL som han finner tung å svelge. Wille bestilte to blinklysreléer fra Tyskland, men prisen ble ikke hva han hadde tenkt.

- Jeg var forberedt på å betale norsk merverdiavgift på 25 prosent, og også betale for jobben med å få det gjennom den norske tollen, men å bli avkrevd 715 kroner for dette, ser jeg på som rå utnyttelse! sier Wille til DinSide.

Toll eller moms? Prøv IMPORTKALKULATOREN!

Dette er regnestykket

Forsendelsen fra Tyskland består av to stykk blinklysreléer på størrelse med sukkerbiter, to bruksanvisninger og en faktura fra avsender, og Wille har målt forsendelsen til å veie 98 gram og anslår at volumet tilsvarer en kvart kaffepose.

Varene har en importverdi på 540 norske kroner.

- Utover merverdiavgiften kjenner ikke vi til at det er toll eller særavgift knyttet til blinklysreleer, sier seniorrådgiver i Toll- og avgiftsdirektoratet Kristoffer Johansen Eikeland til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer