Racer, hybrid, terreng eller klassisk?

Eller hva med en cruiser? Her er en kjapp guide til de forskjellige sykkeltypene.

Publisert
Sist oppdatert

Klassiske sykler / Bysykler

Klassiske sykler egner seg best til å kjøre korte distanser, gjerne i byer, derav navnet bysykler. Jo flatere terreng, jo bedre. Disse syklene har stort sett få gir og pedalbrems, men du kan finne bysykler med opptil 21 gir. Middels tykke dekk lar deg lett trille over brostein, og opp og ned av fortauskanter. Kjørestillingen er oppreist, og styret er flatt.

Syklene er stødige og funksjonelle, men kommer stort sett med det meste av ekstrautstyr; skjermer, bagasjebrett etc, og er derfor ofte ganske tunge. Klassiske damesykler har lav innstiging, og er gjerne utstyrt med nett på bakhjulet - for å beskytte eikene mot eventuelle flagrende skjørtekanter.

Pris: Fra tusenlappen og oppover. Fra rundt 3.000 kroner får du en bra sykkel.

Racersykkel

Racersyklene - eller landeveissyklene - er de spinkleste syklene. Hjulene er smale, dekkene er tynne - og rammen er lett. De er ikke særlig egnet for å sykle på hverken grus eller skogsstier. Syklene har bukkehornstyre, og du sykler foroverbøyd for å skape minst mulig motstand. Dette er sykkelen for deg som ønsker å sykle fort, og ligge først i løypen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer