Råd for å roe skrikende barn

Publisert
Sist oppdatert

Råd for å roe skrikende barnMange er det som har gjennomlevet uke på uke av den nyfødtes skrik og gråt. Ofte kan spebarnets skriking føre til at du tror noe er galt med barnet eller med deg som mor eller far. I denne artikkelen belyser doktor og medisinsk kvinne- og spebarnsspesialist Gro Nylander en del spørsmåls- og problem- stillinger rundt små barns skriking og hvordan på best måte å få det til å stoppe.

Doktor Gro Nylander

Kroppskontakt:I kulturer der mor bærer barnet på seg hele tiden høres sjelden barneskrik. En ung afrikansk kvinne bodde hjemme hos oss i noen uker rett etter at hun hadde født barnet sitt på Rikshospitalet. Hun hadde kommet til Norge uten annet enn en returbillett, fordi hun var livredd for å føde i hjemlandet etter å ha mistet det første barnet sitt under fødselen. Hun hadde ingen sykeforsikring, og norske sykehusdøgn er kostbare. Derfor tok jeg henne med hjem etter fødselen.

Vi stusset over at hver dag når vi kom hjem fra arbeidet, overlot hun barnet til oss og forsvant for å dusje o.l. Hvorfor gjør du ikke det om formiddagen når du har huset for deg selv spurte jeg, litt utålmodig etter å komme igang med middagen. Mener du at jeg skal forlate barnet? spurte hun forferdet. Det viste seg at i hennes kultur la man aldri fra seg et nyfødt barn. Det befant seg alltid i noens armer til det ble stort nok til å bindes på moren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer