Råd for gravide

Som gravid mangler det ikke på gode råd om hva du skal gjøre og hva du skal unngå under svangerskapet. Vi har samlet de vanligste rådene for deg som er gravid.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinner vil ha helt forskjellige oppfatninger om hva som er viktig under svangerskapet. Venninner, mødre og svigermødre nøler da heller ikke med å fortelle om hva som fungerte best for dem og hva du ikke må finne på å gjøre.

Vårt viktigste råd er at du alltid lytter til hva legen din sier for å ha et så godt svangerskap som mulig. Vi har allikevel tillatt oss å samle noen kjøreregler for hva du bør passe på som gravid.

Pass deg for basseluskeneListeriabakterien er en liten rakker som vi blant annet finner i upasteuriserte melkeprodukter. For de fleste voksne vil et bakterieangrep arte seg som en mild influensa men bakterien kan ha alvorlige konsekvenser og føre til at fosteret dør. Av en eller annen grunn ser det ut til at gravide også er mer utsatt enn resten av befolkningen for å bli infisert av listeriabakterien.

Altså - ligg unna upasteuriserte melkeprodukter. Om du vil spise youghurt eller oster fra delikatessedisken bør du sjekke om melken som er brukt er pasteurisert.

Katter kan også bringe med seg en skummel bakterie som kan smitte mennesker gjennom avføringen. Toxoplasmose er ikke så farlig for voksne mennesker men kritisk for et foster under utvikling. La far bytte i kattedoen eller bruk gode forholdsregler for hygiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer