Rådene som redder sommerdagen

Tomat, sitron, salt og varmt vann. Det er botemiddelet mot sommerens plager, ifølge kjerringrådekspert Miriam Wicklund.

Publisert
Sist oppdatert

Surmelk mot solbrenthet, nellikspiker mot tannpine og egg mot brannsår. Rådene kommer ofte strømmende fra venner, familie og kolleger når det er noe vi sliter med.

Journalist Miriam Wicklund (59) er mer engasjert i kjerringråd enn de fleste. Hun har samlet inn og testet ut ulike råd i 25 år, og nå er hun aktuell med tre ferske bøker om temaet.

- Det er et livslangt kjærlighetsforhold. Jeg er tilhenger av alt som er lurt, lettvint og ufarlig. Av natur er jeg veldig nysgjerrig og utforskende, og for meg er det viktigste at noe virker, og ikke hvorfor det virker, sier hun til DinSide Helse.

Mange av rådene er hentet fra hennes tidligere utgivelser. De nyeste bøkene er små gavebøker som tar for seg hvert sitt tema: sommerplager, smertelindring og plager på hender og føtter. Se råd lenger ned i saken.

Les også: Bli kvitt plagene uten medisiner

Reiser aldri uten ingefær

Selv har hun funnet noen klare favoritter etter nesten et halvt liv med eksperimentering.

- Jeg kan ikke leve uten ingefær og drar aldri noe sted uten det i bagasjen. Når jeg kommer til utlandet og blir småkvalm etter å ha spist noe jeg ikke er vant til, er kvalmen borte på et kvarter hvis jeg tar en kvart teskje ingefær og rører ut i litt vann. Det hjelper også mot svangerskapskvalme og bilsyke, avslører hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer