Rådyr datatrafikk med kontantkort

Bruker du internett på mobilen, bør du ikke velge kontantkort.

Foto: Colourbox,.com
Foto: Colourbox,.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ettersom flere mobiler begynner å bli surfevennlige, er det heldigvis begynt å komme abonnementer som tilbyr ganske gode betingelser for deg som surfer mye med mobilen.

Men om du har forhåndsbetalte løsninger, for eksempel kontantkort, bør du passe deg. For disse betalingsordningene er stort sett svært ugunstige for mobilsurfere.

Les også: Disse numrene er overraskende dyre

Abonnement versus kontant

La oss bruke Netcom som eksempel. Med abonnementet Flexitalk koster datatrafikken maksimalt 9 kroner per dag. Abonnementet FreeText koster 289 kroner i måneden, men da slipper du unna med å betale maksimalt 20 kroner per dag for mobilsurfing. Dataprisene vi referer til forutsetter bruk i Norge.

Dersom du har kontantkort, bør tenke deg om før surfer, for med Netcom Kontant betaler du hele 20 kroner per MB. Ifølge den offentlige nettportalen Telepriser.no tilsvarer 1 MB en visning av en til to vanlige nettsider (www). Surfer du gjennom noen sider, vil det med andre ord bli ganske dyrt for deg i lengden.

Kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom sier det er en enkel grunn til at kontantkortkunder må betale mer for datatrafikk enn abonnementskunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer