Rådyr iPhone-reparasjon

Selv småskader kan loppe iPhone-eierne for 2.500 kroner.

Dette blir dyrt...
Bilde: Per Ervland
Dette blir dyrt...
Bilde: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples iPhone er en knallsuksess verden over, og med den nye modellserien kun få uker unna kan Steve Jobs og resten av Apple-gjengen le hele veien til banken.

Det unner vi dem.

Dessverre er det ikke like gøy å være iPhone-bruker den dagen du skulle være så uheldig å ødelegge noe på iPhonen din.

Det koster blod når noe går galt

Grunnen er enkel. I motsetning til de andre mobilprodusentene mangler nemlig Apple et verksted i Norge. I stedet for at feilen repareres vil det altså si at telefonen stort sett byttes når noe ryker.

Det koster selvsagt penger, og regningen er det ofte du som kunde som får.

- Det stemmer at ingen iPhone-mobiler blir reparert i Norge, bekrefter NetComs kommunikasjonsjef Øyvind Vederhus. Alle som selger iPhone må følge de fastsatte retningslinjene til Apple, og på dette punktet er de konsekvente. I tillegg til at vi følger Apples krav må vi også forholde oss til det norske regelverket, fortsetter Vederhus; og så gjør vi altså det beste ut av det.

- Det er også viktig å påpeke at de såkalte swap-telefonene kunden eventuelt må betale for er helt nye, sier Vederhus. De kommer rett fra fabrikken, selv om de blir levert uten eske og ekstrautstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer