Rådyr konkurranse lover premier

Men det er noe de ikke forteller deg: Prisen.

SKIKKELIG NØTT: Hvilket svar ville du valgt? Det røde? Det oransje? Eller kanskje deg grønne?  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SKIKKELIG NØTT: Hvilket svar ville du valgt? Det røde? Det oransje? Eller kanskje deg grønne? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"ALLE VINNER!" reklamerer SMS-konkurransen på Kunnskapskonkurranse.no.

- Jeg så en annonse hos en nettavis, og ved første øyekast tenkte jeg at det hadde vært artig å vinne en iPhone, forteller Bjørn Arild Fjeldsbø til DinSide.

Men det markedsføringen ikke forteller, er at slett ikke alle vinner. Tvert i mot koster det dyrt å sikre seg en trøstepremie, og enda mer å sikre seg førstepremien.

Det fant også Fjeldsbø ut, etter å ha lest vilkårene.

- For meg virker dette som lureri, sier Fjeldsbø.

Reklamerte for tvilsomme konkurranser på VG-nett: - Dette er reinspikka svindel!

53 spørsmål senere...

I konkurransens vilkår, som man ikke får opp før et par steg ut i prosessen, opplyses det at man må svare på 25 "innledende spørsmål" for å være sikret premie.

Litt enkel regning avslører at dette koster hele 500 kroner. DinSide får opplyst at premien man er sikret er et gavekort på 50 kroner. Dette står ikke nevnt på nettstedet.

For å vinne hovedpremien, for eksempel en ny iPhone, må man først svare på hele 50 spørsmål. Så får man tre finalespørsmål. Den første som svarer riktig på disse, vinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer