Rådyr opplysning

Det er sannsynligvis billigere å få noen hjemme til å bruke katalogen, en å kontakte opplysningen 180 via mobilen.

Telenor håver inn på 65 millioner opplysningssamtaler i året. Du betaler...
Telenor håver inn på 65 millioner opplysningssamtaler i året. Du betaler... Vis mer
Publisert

At det er rådyrt å ringe opplysningen 180 har etterhvert mange fått med seg. Med priser fra vanlig telefon på fra 9 til 11 kroner per minutt (dag og kveld/helg,) blir det for mange samtaler dyrere å ringe opplysningen enn det du betaler for selve samtalen. Faktisk kan du prate i hele 78,5 minutter mellom vanlige fasttelefoner innenlands for det du betaler for å få vite nummeret på kveldstid.

Ikke nok med det…

Men det slutter ikke der. Ringer du opplysningen fra mobiltelefonen - ikke så usannsynlig, siden du da som regel ikke har telefonkatalogen i fanget - må du betale enda mer.

Telenor satte opp prisene på samtaler til opplysningen fra mobiltelefon i slutten av mai. Ringer du fra Telenor Mobil koster en opplysningssamtale på dagtid nå 10 kroner per minutt for innenlandske nummer og 14 kroner per minutt for utenlandsnummer. På kveldstid og i helgene er prisene henholdsvis 12 og 16 kroner per minutt. I tillegg koster det seks kroner i startavgift om du trenger nummer fra utlandet, uansett når du ringer. Ringer du fra mobilen betaler du altså en krone mer per minutt for den samme tjenesten som fra vanlig fasttelefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.