Rådyr roaming på fly – i Norge!

Langt dyrere å surfe i lufta over Norge enn på bakken i Afghanistan.

PASS DEG: Slår du av flymodus og på roaming, kan det blir rådyrt å surfe på flyet. Bruk heller flyets wifi, eller vent til du lander.  Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
PASS DEG: Slår du av flymodus og på roaming, kan det blir rådyrt å surfe på flyet. Bruk heller flyets wifi, eller vent til du lander. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glemmer du å skru flymodus og av dataroaming på innenriksfly, kan du ende opp med utgifter som er mange, mange ganger høyere enn ved roaming i utlandet.

Det fikk Nils Erik Bjørkedal erfare i sommer, da sønnen glemte begge deler på en SAS-tur mellom Ålesund og Harstad.

Mobilen koblet seg til flyets eget mobilnett, og skarve to megabyte databruk endte opp med nesten 300 kroner ekstra på telefonregningen. Noe han mener han ikke ble advart om fra hverken operatøren eller flyselskapet.

- At noen kan ta 150 kroner per megabyte er helt vanvittig. Du skal være rimelig desperat, eller ha veldig god råd, om du benytter deg av dette tilbudet, sier Bjørkedal til Dinside.

LES OGSÅ: Hvorfor er egentlig wifi på fly så treigt?

Derfor har flyet nett

For ja; det er faktisk et tilbud å roame på SAS-fly. Dette opplyses det om i en brosjyre i flyets seter, ifølge SAS sin informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Flyene tar inn satelittsignaler som sendes videre til ruterne som lager flyets wifi-nett. Men passasjerene kan også ta disse inn som vanlige mobilsignaler via flyets egen basestasjon fra tidligere Telenor-eide AeroMobile, for å både surfe og prate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer