Rådyre påskehytter

På enkelte feriesteder mer enn tredobles prisen i påskeuken. På Hovden stiger prisen for en åttemanns hytte fra 4.000 kroner til 14.000 for en uke.

Rådyre påskehytter
Publisert

Tanken på påskeferie setter fantasien i sving hos Ola Nordmann. Enten drømmer han om snaufjellet med sine endeløse vidder, eller om preparerte nedfarter i våre mange alpinanlegg. Tiden da alle nordmenn gikk på ski må nok allikevel sies å være over. Chartertrafikken til det varme utland har lokket stadig flere vinterbleke nordmenn ned fra høyfjellet.

For mange er allikevel påsken hellig, og da er det bare høyfjellet som duger. Hva er vel grisefest og sangria mot puddersnø og afterski? Ulempen er at det koster. Det koster faktisk så mye at mange ikke har råd. Prisene mangedobles når etterspørselen er som størst, og det er du som forbruker og lønnsslave som må betale prisen.

Utsett ferien 1 uke!

Reiser du i påskeuken, det vil si i uke 13 (fra 29. mars til 4. april), er påskefjellet fullt av mennesker. Er du av den sosiale typen som vil møte flest mulig mennesker i løypene, eller på den lokale stavkroa, er dette reiseuka for deg. Du bør ha økonomien i orden...

Har du derimot lyst til å nyte påskefjellet i fred og ro, samtidig som du slipper unna de verste heis -og bilkøene, bør du legge ferien til uke 14. (Uke 14 går fra 5. til 11. april.) Den største fordelen er nok allikevel hva du sparer i boutgifter. Prisforskjellen er enorm, og det med bare en ukes forskjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer